Datum plaatsing: 19-12-2010 00:27:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Willem II (2-1)

ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Willem II, met 2-1 gewonnen. De selectie van trainer John van den Brom had daar wel de hulp van de tegenstander bij nodig. Willem II wist 3 maal te scoren waarvan 2 keer in het eigen doel.

Ondanks de vele sneeuw die vrijdag en zaterdag was gevallen was het veld, mede dankzij het schoonmaakwerk van een aantal supporters, sneeuwvrij en kon de laatste wedstrijd voor de winterstop gewoon doorgang vinden.

Trainer John van den Brom had Pascal Bosschaart geselecteerd in plaats van de geblesseerde Mitchell Piqué. En Kubik kon na een wedstrijd  schorsing deze wedstrijd weer meespelen

ADO Den Haag kon het wedstrijdritme - net zoals in de laatste wedstrijden -  niet goed vinden, maar doordat Willem II een voetje meehielp doordat Vossebelt een voorzet van Verhoek in eigen doel kopte, was de stand na 10 minuten toch in het voordeel voor ADO Den Haag. Daarna waren er tot de rust geen noemenswaardige kansen, het team van ADO Den Haag zakte na het doelpunt in, Willem II had wat kleine kansen, maar schoot de bal of ver boven het doel of meters naast het doel van Coutinho.

Vlak na de rust kwam dan toch de gelijkmaker, Biemans kopte de bal na een corner onhoudbaar voor Coutinho in het Haagse doel. Maar nog geen minuut later was er weer een Willem II speler, Lampi, die Den Haag hielp door een doelpunt in eigen doel te maken. De rest van de wedstrijd werd het toch nog spannend, omdat ADO slordige verdedigingsfouten maakte en Willem II aan de ene na de andere corner hielp. Maar gelukkig wist Willem II daarvan verder niet meer te profiteren.

Scheidsrechter Gözübüyük, die tot nu toe zijn 2e competitiewedstrijd in een duel met ADO floot, ontpopte zich als een  talentvolle scheidsrechter. Zo liet hij bij sommige overtredingen eerst doorspelen, omdat hij 'voordeel' zag, maar als het nodig was floot hij alsnog voor de overtreding. Hij hield ook rekening met de veldomstandigheden waarbij slidings niet al te zwaar werden beoordeeld. Hij hield de hele wedstrijd zijn gele kaarten op zak.

De volgende wedstrijd, na de winterstop,  is wederom een thuiswedstrijd. ADO Den Haag speelt op 21 januari tegen Heerenveen. In de winterstop gaat ADO een week op trainingskamp in Spanje, waar 2 oefenwedstrijden tegen buitenlandse clubs gespeeld zullen worden.