Datum plaatsing: 11-12-2010 21:40:00

Verslag en foto's Roda JC ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in de verre uitwedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC met 1-1 gelijk gespeeld. Het doelpunt van Bulykin was een typische Bulykindoelpunt, vanuit een hoekschop kopte hij de bal achter keeper Tyton.

ADO Den Haag begon met een ietsgewijzigde opstelling dan in de thuiswedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag. Verhoek en Derijck waren terug van een schorsing en Vicento mocht in de basis beginnen op de plaatsz van de geschorste Kubic.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 3e minuut al op een kans op voorsprong. Bulykin kreeg een voorzet  van Vicento iets te ver achter zich gespeeld, waardoor hij kon de bal niet goed controleren en uit de draai toch nog de bal op de goal wist te schieten, maar jammerlijk iets te hoog.
Tegen de verhouding in kon Roda een paar minuten later wel de voorsprong op het scorebord zetten. Radosavljevic verloor  op de de helft van Rodad e bal  aan Junker die daardoor richting het doel van Coutinho kon counteren en de bal aan Janssen gaf die daarop makkelijk de 1-0 scoorde.
In de 12e minuut kon Bulykin na een corner die door Vicento genomen werd, de bal zo maar in het doel koppen doordat alle spelers die zich voor het doel van Tyton hadden verzameld Bulykin vrij lieten staan. Na de gelijkmaker werd zonder noemenswaardige kansen de rust bereikt.

Na de rust kreeg ADO Den Haag bijna een unieke kans om uit een door Roda JC genomen corner de 1-2 te scoren. Na een uitermate slecht genomen corner van Hadouir wist Wesley Verhoek de bal naar Vicento te spelen, maar deze kon de rust niet bewaren en schoot de bal ver naast het doel.
Tien minuten later was er een grote kans voor Toornstra, die uit een corner rechtstreeks op het doel van de Roda doelman schoot, die nog net de bal over zijn goal kon tikken. Uit de daaruit toegekende corner kwam geen gevaar meer. Trainer Van den Brom bracht vers bloed het veld in door Danny Buijs voor Radosaveljevic op het middenveld te brengen.
Vlak voor tijd wist Coutinho nog het punt voor ADO veilig te stellen door een bal van de net ingebrachte Meulens uit het doel te houden.

Een punt meenemen uit Kerkrade is altijd prettig, en positief is dat ADO Den Haag deze wedstrijd  geen gele kaarten heeft opgelopen. Waardoor ADO Den Haag volgende week in de sterkst mogelijke opstelling tegen Willem II kan spelen.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.