Datum plaatsing: 21-11-2010 17:35:00

Verslag & foto's ADO Den Haag - NAC Breda

ADO Den Haag heeft zijn thuiswedstrijd tegen NAC Breda gemakkelijk gewonnen. In een uitverkocht stadion wonnen de geel/groenen verdiend met 3-0.

ADO Den Haag startte met de vertrouwde opstelling en er waren eigenlijk geen verrassingen. NAC had de oud ADO-spelers Ali Boussaboun, Kees Luijckx en Joonas Kolkka in de basis staan.

NAC begon nog vrij aardig. Ze hadden opdracht om aan te vallen en noteerden al in de tweede minuut een schot op doel. In de counter die ADO Den Haag daarna inzette, was het direct 1-0. Eerst had NAC een overtreding nodig buiten de zestien. De vrije trap die daarop volgde schoot Verhoek op de lat. De rebound wist Bulykin enigszins gelukkig in te koppen: 1-0 in de vijfde minuut. ADO Den Haag zat op rozen. Het liet NAC rustigjes komen en probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden. Die tactiek slaagde. Op een klein kansje na van NAC waren het de hagenaars die het gevaarlijkst waren en geregeld met 4 man snel omschakelden.

Aan het eind van de eerste helft, ging ADO wel erg naar achter hangen en leek ADO de grip op de wedstrijd te verliezen. De rust kwam dan ook op het juiste moment. Trainer John van den Brom wist het gevaar klaarblijkelijk goed te benoemen, want ADO kwam herboren uit de kleedkamers. Zeldzaam zal er op de Haagse mat de laatste jaren mooier voetbal zijn gespeeld dan vanmiddag. En het hielp natuurlijk ook dat de bal er in de 50e minuut alweer in lag. Bulykin legde de bal met zijn borst schitterend klaar voor de meegelopen Verhoek in het midden van het veld. Die wachtte netjes tot de keeper lag en schoof de bal beheerst tegen het net: 2-0.

Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen. NAC liet met zich spelen en ADO Den Haag kreeg kans op kans, terwijl het eigenlijk nauwelijks zijn best deed. De 3-0 was een prachtige vertoning. Kubik speelde zich op het middenveld vrij, en gaf de bal aan Verhoek. Die gaf hem door aan Bulkin die hem weer netjes aflegde aan Rado. Die kon de bal gemakkelijk inschieten: 3-0.

En er waren nog meer kansen: Immers die met een omhaal net aan het goal miste, kansen voor Kubik en Verhoek. Maar het mooiste was toch dat het elftal stond. Van verdediging, tot middenveld en aanval: met de neus naar voren, maar ook met de juiste verdedigende inzet als het nodig was. De drie - nul eindstand was dan ook volkomen verdiend en leidt ADO naar de verdiende 6e plek op de ranglijst.