Datum plaatsing: 14-11-2010 16:30:00

Foto's en verslag NEC - ADO Den Haag 1-1

ADO Den Haag laat winst in de slotfase liggen.

ADO Den Haag zal vandaag een dubbel gevoel hebben overgehouden aan de confrontatie met NEC. Een puntje pakken in Nijmegen is zowiezo niet slecht, maar tot de 90e minuut stond de Haagse formatie met 0-1 voor en leken de drie punten een kwestie van minuten. Niet voor het eerst was het een corner die onze tegenstander met een punt liet wegkomen: 1-1.

ADO Den Haag begon met Bulykin in de basis. Immers schoof op naar het middenveld, waardoor Ricky vander Bergh vandaag op de bank moest plaatsnemen. De herstelde Danny Buijs startte op de bank. ADO startte fel en kreeg in de derde minuut al direct een goede kans. Op een voorzet van Immers kon Bulykin inkoppen, maar helaas naast het goal.

Vanaf een kwartier in de wedstrijd werd duidelijk dat de scheidsrechter een belangrijk stempel op de wedstrijd ging drukken. Tot die tijd floot de scheidsrechter een prima wedstrijd, maar hij liet zich door het Nijmeegse publiek en spelers van de wijs brengen  waardoor hij naarmate de wedstrijd vorderde, steeds minder duidelijk floot en verwarring bij publiek en spelers veroorzaakte.

ADO Den Haag speelde ondertussen rustig zijn wedstrijd. NEC had meer balbezit, maar kon eigenlijk niet tot echte kansen komen. Pas in de dertigste minuut kwam NEC tot zijn eerste kans. Lasse Schone slalomde vanaf links door de defensie heen en kon met een hard schot in de korte hoek bijna tot scoren komen. Gino Coutinho redde echter knap.

De 0-1 viel eigenlijk nogal uit de lucht door een eigen doelpunt. Verhoek gaf voor op de vrijstaande Kubik. De voorzet kwam echter voor de voeten van NEC-er Will die de bal in eigen goal schoot: 0-1.

In de tweede helft begon NEC te stormen. ADO Den Haag kwam er niet meer uit en vergat te voetballen. Terwijl de sfeer op het veld steeds meer te wensen over liet, was het NEC die de bal prima liet rollen. Vooral Bjorn Vleminckx was bij iedere gevaarlijk aanval betrokken.  Aan de andere kant: tot echte kansen kwamen ze nog steeds niet. En ADO Den Haag wachtte rustig op de counter en de kansen die dan via de vleugels zouden komen. In de 60e minuut kreeg NEC zijn grote kans. Vleminckx hield het overzicht en speelde Will aan. Die wist de bal echter naast te schieten.

Naarmate de tijd vorderde ging NEC vol op de aanval spelen. En dat zorgde voor ruimte en kansen. Verhoek kreeg van Kubik een mooie gelegenheid op de 0-2, maar hij kopte over. In de 65e minuut konden Verhoek en Immers vrij doorlopen na een fout van Ramon Zomer. ZIj liepen elkaar echter in de weg en daardoor was ook de kans weg.

In de 64e minuut kwam Buijs in de ploeg voor de vandaag zwakke Bulykin. Maar de hoop op balans op het middenveld was tevergeefs, aangezien NEC steeds meer het middenveld oversloeg. ADO Den Haag had het niet nodig. De wedstrijd kabbelde voort en de drie punten leken in de knip. Totdat Ramon Zomer dus vrij in kon koppen uit een corner in de 90e minuut. Qua wedstrijdinstelling was die voor NEC wel verdiend. Qua open kansen eigenlijk ook wel. ADO Den Haag heeft zich in een moeilijke week mooi staande gehouden. Drie punten in Amsterdam. Bijna door in de beker en uiteindelijk een punt in Nijmegen. Volgende week komt NAC op bezoek in Den Haag en hopen we weer op drie punten.

Klik HIER voor adostats.nl statistieken van deze wedstrijd.