Datum plaatsing: 12-11-2010 02:10:00

Beker: FC Groningen - ADO Den Haag 1-1 (FCG. wns)

ADO Den Haag na strafschoppenserie uit de beker

ADO Den Haag heeft in de vierde ronde van de KNVB beker pas na 120 minuten en een penaltyserie het onderspit moeten delven tegen Groningen.

ADO Den Haag reisde voor de tweede keer in twee weken tijd weer naar Groningen.
Dit keer voor de wedstrijd in de 4e ronde van de bekercompetitie.

ADO Den Haag startte met dezelfde opstelling als in de wedstrijd tegen Ajax en begon meteen aanvallend aan de wedstrijd, wat al 10 seconden een doelkans voor Frantisek Kubik opleverde, op een voorzet van Lex Immers kwam Kubik alleen voor de Groningse doeman, maar hij schoot de bal helaas net over.  De meegereisde Haagse supporters dachten in de 18e minuut dan toch nog de 0-1 op het scorebord te zien verschijnen, want  Lex Immers schoot de bal in het doel van de Groningse keeper Luciano, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd.
De Groningers kwamen beter in het spel en dat veranderde ook niet na de rust.
In de 61e minuut wist Immers toch Den Haag op voorsprong te zetten en ADO Den Haag kreeg weer meer grip op de wedstrijd.
In het Haags kwariertje verslikte  de Haagse doelman GinoCoutinho zich bijna in een veel te harde terugspeelbal van Ramon Leeuwin. Groningen kreeg daarna weer het betere van het spel en scoorde de gelijkmaker in de 83e minuut. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had ADO Den haag DE kans om de wedstrijd te winnen. Kubik gaf een goede voorzet op Bulykin, inmiddels in het veld gekomen voor Van den Berg, maar Bulykin verkeek zich op de bal.

In de daarop volgende twee verlengingen van ieder 15 minuten waren er over en weer goede doelkansen voor beide ploegen. Zo kopte Aleksandar Radosaviljevic op doel, maar de Groningse doelman wist goed te redden. Net zoals Coutinho in de 108e minuut goed wist te redden toen een Groninger met zijn hoofd bijna wist te scoren.

Omdat de stand nog steeds gelijk was na de verlengingen moest de beslissing vallen door de strafschoppenserie.
Derijck, Immers, Bulykin en Leeuwin wisten hun strafschoppen te benutten, maar die van Toornstra werd gestopt en Kubik schoot naast het doel. Omdat maar één Groninger zijn strafschop niet benutte, was de uitslag na de penalty's in het voordeel van Groningen.