Datum plaatsing: 07-11-2010 13:50:00

ADOfans visit: Borussia Munchengladbach - FC Bayern Munchen

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Borussia Munchengladbach is natuurlijk de wedstrijd tegen FC Bayern Munchen. Toen het speelschema van de Bundesliga eind juli bekend werd, hebben we via de on-line ticketshop http://www.borussia-ticketing.de/ vrij eenvoudig

De datum 6 november 2010 stond daarom al geruime tijd in onze agenda's met rood omcirkeld.

Op de dag van de wedstrijd vertrokken wij met 4 man van 'het vaste groepje'van Vakkie F rond 11.30 uur richting Duitsland. Mönchengladbach ligt net over de grens bij Venlo. Na circa 2 uur rijden zien we het stadion 'Borussia Park' langs de A61 al opdoemen. Dit relatief nieuwe stadion is in 2004 opgeleverd, het oude stadion van Borussia Mönchengladbach was het legendarische stadion 'de Bökelberg'. Voor Gladbach speelden hier in het verleden spelers zoals Berti Vogts, Gunther Netzer en Stefan Effenberg. Die laatste heb ik zelf ooit ook op de Bökelberg zien spelen.

Wat opvalt in en rond het stadion is dat de supporters gewoon door elkaar lopen, dat kan gewoon in Duitsland! Ook wordt er buiten en in het stadion gewoon bier geschonken. Natuurlijk mag een echte Duitse 'bratworst' tijdens onze trip niet ontbreken.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, die was in alle opzichten fantastisch. Misschien wel de leukste die ik bij onze Oosterburen tot nu toe heb gezien.
Vanaf de Nord-Kurve werd 90 minuten lang gezongen, het scoreverloop was ook perfect. Al snel in de wedstrijd kwam Gladbach op 1-0, toch had het keurkorps van Louis van Gaal in de 1e helft een veldoverwicht. Dit leidde tot een ruststand van 1-2 voor Bayern (Bastian Schweinsteiger mistte zelfs nog een penalty). Na de rust kwam een ontketend Gladbach uit de kleedkamer, er werd een voorsprong van 3-2 genomen. Vanaf de Nord-Kurve werd nog harder gezongen. Vijf minuten voor tijd scoorde Philip Lahm de verdiende gelijkmaker binnnen, eindstand 3-3.

In het uitverkochte Borussia Park waren deze middag 54.067 toeschouwers aanwezig.