Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 08-05-1947 08:45:00

ADO was gebrand op de zege en kreeg haar.

V.S.V in V.U.C. -stadion met 0-1 verslagen. Het komt hoogst zelden, men .kan wel zeggen: nooit voor, dat een normale eersteklas competitiewedstrijd bij kunstlicht wordt gespeeld. Nog minder vaak gebeurt het zo moggelijk dat de thuisclub haar recht op "eigen' veld opgeeft om in de stad van de bezoekers te komen spelen.

Zo was het ditmaal wam V.S.V kwam als ontvangende vereniging naar Den Haag om op het V.U.C.- terrein ADO te bestrijden.

Het komt ons voor. dat clubs als EMMA en Sparta terecht hiertegen protest kunnen aan tekenen, want de Zuiderparkers werden bevoordeeld door deze gaan van zaken. In eigen staf en voor eigen publiek is het atijd prettiger en gemakkelijker spelen dan in Beverwijk.

De roodgroenen, die ditmaal in het blauw waren, hebben goed gespeeld. Zij vochten bovendien voor de overwinning en lieten zeker in de eerste helft een spel zien dat veel te goed was de laatste plaats was. Ook de Velsenaren beten goed van zich af, zodat de wedstrijd voor het talrijke publiek zeer aantrekkelijk was. Het tempo was hoog en toen tegen de rust het kunstlicht branden ging, kwam het verdienstelijke spel bovendien in een flatteuze omlijsting naar voren.

Het ging volkomen gelijk op V.S.V. met de gevaarlijke Van Onselen als midvoor (die echter door de goede ADO verdediging behoorlijk In de gaten gehouden werd). En De Jong als Haags aanvalsleider  deden goede dingen. De Haagse aanval was trouwens toch goed op dreef, alleen Clavan die rechtbuiten speelde viel uit de toon . De massieve Velser spil De Vries was echter moeilijk te passeren en doelman Ackermans redde meermalen fraai, o.a. bij enkel goede schoten
van Timmermans den de Jong. Ondanks enkele hoogst-kritieke momenten voor beide doelen leek het en 0-0 wedstrijd te worden te worden (hetgeen
de krachtsverhouding ook het meest Juist zou nebben weergegeven). Maar enkele minuten voor het einde werd de V.S.V. defensie met goed samenspel u elkaar getrokken toen een goed schot van de lat terugsprong kopte Joop Eversteijn goed in (0-1)

Even later konden de elf juichende Haagenaars de kleedkamer opzoeken.
ADO staat nu op de derde plaats van onderen met 14 punten uit 16 wedstrijden terwijl Emma de rij sluit met 3 punten minder uit 16 ontmoetingen