volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 17-03-2004 20:30:00

KNVB reageert op scheidsrechtersklacht van ADOfan


Een van de vele verontwaardigde ADOfans heeft naar aanleiding van de scheidsrechterlijke dwalingen van afgelopen zondag tegen Vitesse een klacht geschreven naar de KNVB. Een nette -maar wel wat oppervlakkige- reactie van de KNVB volgde.


Deze reactie is onder de oorspronkelijke mail geplaatst....

Geachte KNVB,

Zondag heb ik naar de beelden van Vitesse - ADO Den Haag gekeken. Tot mijn grote verbazing zie ik tot 3 x toe een schopbeweging van de heer Paolo Rink en nota bene 1x staat de scheidsrechter er met zijn neus bovenop.
Na het uitblijven van het optreden van Meneer Vink, die zowiezo zeer warrig floot, komt alsnog de klap op de vuurpijl.
Een volledig uit de lucht gegrepen strafschop en ook nog een rode kaart. Ik heb met verbazing gekeken naar deze beslissing.
Een totaal onprofessionele beslissing.
Ik heb de beste man eerder zien fluiten, een drama.
Om één en ander samen te vatten en tevens mijn vraag hierover; Ik hoop dat de KNVB beseft dat het hier om wel of niet degraderen gaat en ons 3 ZEER belangrijke punten onterecht zijn ontnomen. Kunt u mij vertellen of deze man op dit niveau mag blijven fluiten? (Zoja, om welke rede?)

Ik kan alleen maar voor alle clubs hopen dat deze man de komende jaren op een ander niveau lering gaat trekken. Want rijp voor de Holland Casino Eredivisie is deze man absoluut niet.

Uw reactie afwachtend,

Met vriendelijk groet, Maurice
Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw e-mail mbt. bovengenoemde wedstrijd. Wij mochten enige reacties ontvangen waarin men zijn/haar ongenoegen uitte over de wijze waarop een aantal (assistent-)scheidsrechters afgelopen weekend heeft gefloten. Graag willen wij daar alsvolgt op reageren;

Ondanks het opleidingsniveau van de Nederlandse (assistent-) scheidsrechter blijft het leiden van een voetbalwedstrijd een pittige onderneming. Een wedstrijd geconcentreerd blijven volgen t/m de laatste minuut is geen makkelijke opgaaf, zeker bij situaties waar beslissingen binnen fracties van seconden moeten worden genomen. Moge duidelijk zijn dat het wel eens mis kan gaan. Neemt niet weg dat sommige beslissingen bepalend kunnen zijn voor het verloop van een wedstrijd. Om de kwaliteit van (assistent-) scheidsrechters aan te scherpen en/of te waarborgen worden zij beoordeeld. Na iedere wedstrijd wordt de balans opgemaakt door rapporteurs en zo nodig geëvalueerd met betrokken scheidsrechters. Op basis van zijn prestaties worden (assistent-) scheidsrechters aangesteld voor wedstrijden. In het geval dat een scheidsrechter bij voortduring onder de maat blijft presteren, kunnen disciplinaire maatregelen volgen.

Ook het onderwerp "technische hulpmiddelen" keert regelmatig terug in de Nederlandse media. De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB heeft eerder dit jaar de mogelijkheid onderzocht op welke wijze hiervan gebruik kan worden gemaakt. Hiervoor is contact gezocht met de FIFA, want de spelregels van de wereldvoetbalbond zijn leidend en bindend. Deze koepelorganisatie is voorlopig niet van plan het gebruik van technische hulpmiddelen toe te staan. Voor de KNVB betekende deze uitspraak dat er voorlopig geen nader onderzoek mag worden gedaan naar de effecten en noodzaak van hulpmiddelen. De KNVB kan immers niet zelf de regels van het spel wijzigen.

Nogmaals dank voor uw reactie en een sportief en succesvol seizoeneinde gewenst met ADO.

Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Ronald de Haas Publieksvoorlichting