Datum plaatsing: 25-09-2010 23:35:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - Heracles 3-2

ADO Den Haag heeft zaterdag met 3-2 van Heracles Almelo gewonnen door fraai een doelpunt van Lex Immers en twee van Dmitry Bulykin.

ADO Den Haag heeft Heracles Almelo vandaag met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. De overwinning was terecht, maar de wedstrijd was meer dan spannend. De Haagse aanval was ook vandaag weer redelijk sterk, maar de verdediging blijft toch zwak ogen.

John van den Brom begon met zijn vaste elftal. Alleen Bosschaart keerde terug op de plek van Leeuwin. ADO Den Haag speelde niet slecht en kreeg in de tweede minuut al een kansje via Wesley Verhoek die echter enigzins eerzuchtig zelf schoot in plaats van om zich heen te kijken. Heracles kreeg via Plet ook en aardige kans, maar echte grote kansen bleven uit.

In de 17e minuut was de eerste echte combinatie van Heracles gelijk een doelpunt. Dwars door het middenveld heen combineerde de ploeg zich langs de haagse verdediging. Coutinho kon maar half ingrijpen en kon niet voorkomen dat Plet simpel de 0-1 binnenschoot.

Het moet gezegd: ADO Den Haag raakte niet in paniek en bleef rustig combineren. Het werd dan ook geen tien minuten later beloond door een schitterend doelpunt van Lex Immers. Vanuit zijn voorzet gaf Bulykin de bal aan hem terug en Immers schoot de bal vanaf 16 meter snoeihard bijna door de doelverdediger van Heracles heen: 1-1.  Vlak voor rust kwam ADO Den Haag ook nog op voorsprong. Het was de mooiste aanval van de wedstrijd en misschien wel van lange tijd in ons stadion. Toornstra gaf mooi door aan Ammi. Die gaf de na een rush de bal aan Verhoek, die direct weer terugkaatste. Ammi gaf vervolgens de bal weer door aan Verhoek die vanaf de achterlijn de bal panklaar op het hoofd van Bulykin legde: 2-1.

Na rust leek het even de 'Jansen show' te worden.  De onbekende scheidsrechter grossierde al eerder in vreemde beslissingen, maar toen hij eerst een zekere penalty aan  Kubik  niet toekende waardoor de 3-1 niet viel en vervolgens na de schitterende 2-2 van Everton (afstandsschot vanaf 30 meter) Lex Immers gedurende anderhalve minuut verbood het veld terug in te komen nadat deze van schoen had moeten wisselen, leek een erg vervelende avond in het verschiet te zitten.

Gelukkig dacht Bulykin er weer anders over. Uit een corner van Verhoek (wie anders?) kopte hij in de korte hoek schitterend in. Daarna kreeg Heracles eigenlijk geen echte kans meer, maar was de spanning op het veld en de tribune groot. Gelukkig betekende het de eerste thuisoverwinning dit seizoen en klimt ADO Den Haag naar de 6e plek van de Eredivisie door deze overwinning.