Datum plaatsing: 18-09-2010 21:35:00

Verslag en foto's Willem II - ADO Den Haag 2-4

ADO Den Haag is voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. In een spannende wedstrijd wist ADO Den Haag in het Haags Kwartiertje eindelijk weer eens het verschil te maken: 2-4. Dat betekende de eerste overwinning in Tilburg in 45 jaar.

ADO Den Haag begon de wedstrijd tegen Willem II met de aangekondigde verassing dat Bosschaart vervangen was door Leeuwin. Rado begon daardoor op het middenveld.
ADO Den Haag begon slecht aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Willem II twee kansen en was het een mazzeltje dat ADO niet direct achterkwam.

In de 6e minuut wist debutant Marceo Rigters voor de Tilburgers toch de score te openen. Coutinho leek niet vrij uit te gaan nadat de verdediging van ADO Den Haag slecht communiceerde en er een schotkans ontstond. De 0-1 was een mooie eye opener en ADO Den Haag begon terug te knokken. ADO kreeg kansen via Bulykin en Kubik.  Maar ADO Den Haag was verdedigend zwak. Het kreeg vanuit de counter een aantal kansen en daar wist het gelukkig niet uit te scoren.

Alhoewel ADO Den Haag zelf ook voldoende scoringskansen had, duurde het tot de 38e minuut eer de hagenaars wat terugdeden. Een slecht weggewerkte bal wist "Rado" van buiten de 16 vol te raken. Slecht keeperswerk zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft leek ADO Den Haag de wedstrijd snel te beslissen. Na drie minuten stond ADO alweer voor doordat een voorzet van Verhoek voor zoveel onrust zorgde (halve redding, de paal, slecht wegwerken), dat Kubik op het juiste moment koel kon blijven toen hij de bal kreeg. Vanaf vier meter schoot hard door het midden de 1-2 binnen. Bij ADO ontspande iedereen, maar daar werd het weer direct voor gestraft. Levchenko kopte twee minuten na de voorsprong een voorzet op maat perfect binnen: 2-2.

Daarna kreeg Willem II nog een aantal grote kansen en wankelde ADO Den Haag. Met meer geluk dan wijsheid en eindelijk ook eens een mooie redding van Coutinho (op een hard schot van Rigters) wist het het gelijkspel vast te houden.

En toen brak dan eindelijk het haags kwartiertje aan die de eerste overwinning in 45 jaar in Tilburg opleverde. Weer was het Verhoek, die een afgeslagen bal perfect voorzette op Kubik. Die schoot de bal vanuit de lucht perfect de lange hoek in: 2-3. ADO Den Haag kwam daarna nauwelijks meer in de problemen en wist via Bulyik ook nog in de laatste minuut de 2-4 binnen te prikken.

De drie punten zijn natuurlijk welkom na de tegenvaller tegen de Graafschap vorige week. Het vindt zich nu terug in het linkerrijtje op de 8e plek in de Eredivisie en ook al zijn nog niet alle wedstrijden gespeeld dit weekend, het is toch lekker om je terug te vinden boven clubs als Feyenoord, AZ en FC Utrecht. Daarnaast zijn alleen PSV en Ajax vaker trefzeker als ADO Den Haag. Met 13 doelpunten voor is ADO Den Haag ongekend productief!

De Stichting Red Willem II had 291.000 euro opgehaald voor het in financiële nood verkerende Willem II

Radosalvjevic haalt uit voor de 1-1

En tot grote blijdschap van de medespelers zat de bal er goed in.

Terwijl Bulykin voor het doel van Willem II gevloerd ligt, scoort Kubik de 1-2

Bosschaart kwam in het Haags kwartiertje het veld in voor Leeuwin

Jakhals Frank Evenblij, een WII-supporter ziet het somber in

Nadat van Levchenko een trap zijn enkels gaf valt Rdosavljevic uit

Jean Paul van Gastel, oud Willem II- en Feyenoord speler, wordt ook niet vrolijk van de wedstrijd van zijn oud werkgever
Uit een onmogelijke positie een echte Bulykin..2-4 in de 90e minuut!