Datum plaatsing: 12-09-2010 17:25:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - De Graafschap 2-2

ADO Den Haag vergeet weer te winnen

ADO Den Haag heeft de opgaande lijn niet vol weten te houden. Dat lag niet zozeer aan het spel, maar wel aan het missen van kansen. Doordat ADO Den Haag maar vergat de wedstrijd te beslissen, waren twee momentjes van De Graafschap voldoende voor een punt in Den Haag: 2-2

ADO Den Haag startte de wedstrijd in dezelfde opstelling als tegen PSV. Leeuwin stond dus nog in de basis voor de verder fitte Radosavljevic. De Graafschap startte best goed. In de eerste minuten wist vleugelaanvaller Bargas een aantal keer goede voorzetten te leveren die gevaarlijk waren. In de eerste de beste aanval van ADO Den Haag viel direct de eerste goal. Bulykin profiteerde van de nog immer blunderende Waterman en bracht in de 12e minuut de hagenezen op voorsprong. Vanaf dat moment lukte de Superboeren weinig meer en lag het aan ADO Den Haag dat er niet meer gescoord werd. Het legde een aantal prachtige aanvallen op de mat waarin Immers, Bulykin en de verder wat tegenvallende Verhoek een hoofdrol hadden.

Aan haagse zijde was alleen het keeperswerk van Coutinho reden om zorgen te maken. Coutinho oogde onzeker en oogde bij corners en hoge ballen zeer kwetsbaar. In de tweede helft probeerde De Graafschap een vuist te maken en wist bij tijd en wijle gebruik te maken van de wat onwennige haagse verdediging. Doordat Leeuwin naar achter werd geschoven om plaats te maken voor  Radosavlevic, moest Bosschaart naar de kant. Dat zorgde voor meer onrust dan gewenst. Toch kreeg ADO Den Haag nog steeds voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Een kolderiek moment rond de 70e minuut zorgde voor veel onbegrip. Na goed opjagen wist ADO Den Haag zich met drie man voor het doel om de 2-0 binnen te schieten. Verhoek besloot zelf te schieten in plaats van de vrijstaande Bulykin aan te spelen, maar mistte jammerlijk. Ook de twee rebounds daarop werden overgeschoten.

In de 72e minuut was het de juist ingevallen Kevin Visser die attent reageerde op slecht keeperswerk van Waterman. Hij wist de bal rustig in het doel te schuiven: 2-0.

De 'bad vibes' van vorig jaar dwalen toch nog wat rond in het Forepark, want nog geen drie minuten later was de aansluitingstreffer alweer een feit. Kum liet Bargas wel erg makkelijk lopen en Coutinho deed toch wel erg weinig om de bal te keren: 2-1. En ja, dan is een kwartier ineens nog lang. De Graafschap ging vol op de aanval. ADO Den Haag kreeg ouderwets grote kansen op de 3-1, maar het was drie minuten voor tijd De Graafschap die via  Bargas met een mooi omhaaltje de eindstand op het bord wist te brengen: 2-2.

klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd

Het Haagse daklozenteam werd  voor de wedstrijd gehuldigd vanwege het behalen van de Dutch Homeless Cup,

Een aantal supporters van de Superboeren hadden de moeite genomen om naar het Kyocera Stadion af te reizen

Weer een supermooi en ludiek Haags spandoek om de gasten te verwelkomen

Bulykin scoort de 1-0

En dat wordt uiteraard even gevierd

Boy Waterman werd door Kubik helemaal naar de cornervlag gedreven

Kevin Visser, amper in het veld, maakte de 2-0

Coutinho bracht redding na een fraaie kans van De Graafschap

De Graafschap zette in het Haags kwartiertje veel druk en dat resulteerde op den duur in twee doelpunten, waardoor ADO Den Haag van een 2-0 voorstand genoegen moest nemen met gelijkspel

Vorig seizoen waren ze nog collega's en deze wedstrijd waren ze concurrenten van elkaar