Datum plaatsing: 29-08-2010 19:20:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - PSV 2-2

Zondagmiddag heeft ADO Den Haag zeer verdiend gelijk gespeeld tegen PSV Eindhoven. Na een 0-1 ruststand wisten Derijck en Kubik voor ADO Den Haag te scoren en zo de eindstand van 2-2 op het scorebord te zetten.

ADO Den Haag begon in dezelfde opstelling als vorige week, dus zonder de nieuweling Radosavljevic in de basis. ADO Den Haag begon in het veel te lege Kyocera stadion (11.334 toeschouwers) goed. Het startte oppertunistisch en met zelfvertrouwen. Toch was het PSV die al in de 8e minuut goedkoop aan de voorsprong kwam.

In zowat de eerste aanval van de Brabanders, kreeg Affelay iets teveel ruimte waardoor hij vanaf 20 meter kon uithalen. Derijck kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan, waardoor de bal in het goal carramboleerde: 0-1.

Toch liet ADO Den Haag zich niet uit het veld slaan. Nog geen minuut later had Bulykin al bijna de gelijkmaker met zijn hoofd gemaakt en bij ADO wist men elkaar goed te vinden. Wesley Verhoek speelde weer een bijna perfecte wedstrijd en wisselde mooie voorzetten af met gevaarlijke eigen schoten op doel.  PSV wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Eenmaal was het gevaarlijk doordat -de overigens behoorlijk spelende- Leeuwin de bal uit een Brabantse voorzet bijna in eigen doel priegelde. Verder was het toch vooral ADO Den Haag die het spel probeerde te maken en daar ook goed in slaagde. Uit een voorzet van Verhoek kopte Kubik bijna de 1-1 in.

In de tweede helft wist ADO Den Haag de druk op de wedstrijd te houden en viel de meer dan terechte gelijkmaker dan ook in de 56e minuut. Weer was het Verhoek die de bal voorgaf. De eveneens zeer sterke Toornstra gaf de bal keurig af aan de meegelopen Derijck, die de bal het goal in kon lopen: 1-1.  Daarna liep de wedstrijd gelijk op en had PSV een kortstondige dip van ADO Den Haag nodig om weer op voorsprong te komen. Na een wissel, werd er niet opgelet en wist Rodriguez de 1-2 in te koppen. Al was het eigenlijk Lex Immers die de bal met zijn hoofd als laatste raakte.

De kopjes gingen hangen bij ADO Den Haag, maar een vloeiende aanval door het midden, zette in de 80e minuut Kubik vrij voor het goal. Kubik had maar een half momentje, maar kreeg zijn voet goed achter de bal en schoot de bal hard en hoog in de korte hoek: 2-2.

De resterende 10 minuten waren vooral spannend. Maar ADO Den Haag bezweek eens een keer niet en haalde na lange tijd weer eens punten weg van een Nederlandse topclub. Dat er nog vele mogen volgen!

Foto's vanuit de PSV Randstad Phoolies: druk HIER

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

Verhoek speelde een uitstekende wedstrijd.

Scheidsrechter Pol van Boekel vond dit geen doorgebroken speler situatie en PSV-speler Manolev mocht onterecht gewoon in het veld blijven

De wedstrijd werd afgewisseld door hevige regenbuien en zonnige perioden.