Datum plaatsing: 22-08-2010 17:40:00

Foto's en verslag VVV Venlo - ADO Den Haag 2-3

Dmitry Bulykin en Wesley Verhoek bezorgen ADO eerste winst: 2-3 tegen VVV

ADO Den Haag kon vanmiddag eindelijk opgelucht adem halen: het haalde eerste drie punten van het seizoen tegen mede degradatie kanditaat  VVV Venlo.

In Venlo heeft ADO Den Haag het de laatste jaren weer behoorlijk moeilijk en ook vandaag leek het direct weer helemaal mis te gaan. Gelukkig stond Jens Toornstra in de de eerste minuut van de wedstrijd goed op te letten en kopte de bal van de doellijn. Een minuut later was het wel direct raak voor ADO Den Haag. Debutant  Ramon Leeuwin gaf op het middenveld een pass op Verhoek die net als in zijn eerdere wedstrijden weer een mooie voorzet op maat gaf. De andere debutant  Dmitry Bulykin wist wel raad met het buitenkansje: 0-1.

ADO Den Haag zat weer op rozen. Alleen wist ADO Den Haag -net als in de wedstrijden tegen Vitesse en Roda JC- geen raad met de luxe. Het vergat te voetballen, Immers miste een grote kans op 0-2 en moest vervolgens  alweer snel de tegentreffer incasseren. In de twintigste minuut was het Ahahaoui die ADO Den Haag afstrafte: 1-1.

In de tweede helft leefde de wedstrijd pas op en creeerden zowel ADO Den Haag als VVV zich kansen. De grootste waren echter voor ADO Den Haag .Eerst zag Frantisek Kubik Lex Immers over het hoofd en later was het Immers die voor eigen succes ging en zo liet het tweede haagse doelpunt op zich wachten. In de 60e minuut maakte Bulykin dan toch zijn tweede treffer, uit een moeilijke hoek maakte hij 1-2.

VVV Venlo ging uiteraard daarna op jacht naar de gelijkmaker maar slaagde er niet echt in gevaarlijk te worden. Spannend was het wel en dat maakte de wedstrijd zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers.  ADO Den Haag kreeg nog wel kansen middels Kubik. Nadat de wedstrijd even gestaakt was vanwege onweer, besliste Verhoek uiteindelijk het duel. Uit een counter scoorde hij de 1-3 en werd daarna gewisseld. Even daarvoor was Bulykin voor de 20 jarige Giorgio Achterberg, de derde debutant van ADO Den haag in deze wedstrijd, gewisseld. Dat VVV Venlo in de 92e minuut nog de 2-3 maakte, was alleen voor de statistieken en een paar extra minuutjes spanning belangrijk. ADO Den Haag heeft zijn eerste drie punten binnen. Beide debutanten hebben een goede eerste wedstrijd gespeeld, Verhoek was nu ook in de tweede helft belangrijk en met de wedstrijd tegen PSV Eindhoven in het verschiet is dat een prettig vooruitzicht.