Datum plaatsing: 08-08-2010 16:10:00

Verslag & Foto's Vitesse Arnhem - ADO Den Haag: 3-1

ADO Den Haag heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag opgelopen tegen Vitesse. Dat had niet zoveel met Vitesse, maar meer met ADO Den Haag zelf te maken.

ADO Den Haag begon de wedstrijd in de verwachtte opstelling. Daarin stond Immers voorin en hadden Kubik en Supesepa een basisplek.
Iedereen verwachtte een sterker ADO Den Haag en kreeg die ook te zien. ADO Den Haag speelde met zelfvertrouwen en kreeg snel wat kansjes. De eerste was voor van der Bergh, maar zijn schot was te slap. Zijn tweede kans was een stuk groter. Dom uitverdedigen van debutant Cardirola zorgde voor een vrije doortocht, maar Van der Bergh koos voor de korte hoek en Velthuizen redde knap.
In de 17e minuut kwam ADO Den Haag dan toch de meer dan verdiende 0-1. Lex Immers scoorde de eerste goal van het seizoen na een prachtige aanval via Toornstra en Verhoek.
Daarna deed ADO het te rustig aan. Het controleerde zonder enig probleem de wedstrijd en Vitesse kreeg geen enkele vat op de wedstrijd. Maar ADO Den Haag stopte ook met aanvallen en dat brak de ploeg uiteindelijk op. Een paar minuten voor rust gaf Vitesse al een eerste waarschuwing. Ammi moest uit een corner de bal van de lijn afkoppen. ADO Den Haag leerde er niet van en moest dat bekopen met een tegendoelpunt in de blessuretijd door een mooie goal uit een rebound.

Na rust zette Vitesse door en kreeg het in de 57e minuut een voorsprong door een benutte penalty van Nilsson nadat Derijck een handsbal maakte in het strafschopgebied. Die had nog mazzel dat hij niet direct van het veld afmoest, want hij had nog geen minuut daarvoor geel gekregen.
Daarna ging ADO Den Haag uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Van der Bergh was een paar keer dichtbij, maar had zijn vizier niet scherp staan.En Vitesse kreeg door die aanvalsdrift meer ruimte en kreeg ook kansen op de 3-1 middels Stefanovic.
In de 68e minuut velde Vitesse het vonnis. Ammi moest in het strafschopgebied ingrijpen en de penalty werd door Nilsson makkelijk ingeschoten, maar de strafschop moest opnieuw genomen worden, omdat spelers van Vitesse te vroeg inliepen. Nilsson schoot opnieuw raak in dezelfde hoek en bracht daarmee de eindstand op het scorebord: 3-1.

De wissels van ADO Den Haag mochten niet meer baten en ADO Den Haag moest genoegen nemen met de eerste nederlaag van het seizoen, die het volledig aan zichzelf te wijten heeft.
ADO Den Haag zal een les eruit moeten trekken en tegen Roda JC revanche moeten nemen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

Oudspeler en trainer van ADO Den Haag,  Raymond Atteveld volgde de wedstrijd, maar ditmaal als analist bij Eredivisie Live

Het uitvak was goed gevuld met  Hagenezen

Ammi voorkwam een tegendoelpunt door de bal net vanaf de lijn het doel uit te koppen.

Oud international en oud Vitesse speler Glenn Helder zorgde in de rust voor de muziek