Datum plaatsing: 31-07-2010 23:05:00

ADO Den Haag sluit oefenserie ongeslagen af tegen Swansea: 1-0

ADO Den Haag heeft vanavond de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding ophet nieuwe seizoen met een 1-0 winst afgesloten. Lex Immers zorgde in de eerste helft voor het enige en dus winnende doelpunt van ADO Den Haag.

ADO Den Haag ontmoette vanavond tijdens de laatste oefenwedstrijd Swansea City AFC, de club komt  in Engeland voor de Championship uit.  Bij Swansea spelen  drie oud ADO Den Haag spelers: keeper Dorus de Vries, Ferry Bodde en Cedric Van der Gun.
Van deze drie spelers kwam alleen Dorus de Vries de hele wedstrijd in actie. Van der Gun begon de wedstrijd op de bank en Ferrie Bodde kon door een blessure niet spelen. Ook bij ADO Den Haag ontbrak als gevolg van een blessure een speler: Danny Buijs moest de wedstrijd noodgedwongen vanaf de tribune volgen.

Swansea heeft Kemy Augustien op proef.  De speler van AZ die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uitkwam voor Burningham City en RKC Waalwijk mocht tot ver in de tweede helft meespelen, maar moest met een blessure het veld verlaten.

Bij ADO begon proefspeler Dmitry Bulykin op de bank, hij mocht niet in de basis starten omdat de wedstrijd tegen Swansea als  een semi-officiële wedstrijd zou gelden en omdat Bulykin van buiten de EU komt, zou hij zonder contract niet mogen spelen.

Lex Immers werd  deze wedstrijd als spits opgesteld, en deze wedstrijd ging hem dat redelijk af. Door combinaties van Wesley Verhoek, Frantisek Kubick en Immers kwam Immers vaak gevaarlijk dicht bij het doel van Dorus De Vries en in de 17e minuut zette Immers na een voorzet van Verhoek de Haagse ploeg op voorsprong. Opvallend was dat Verhoek en Kubic regelmatig van positie wisselden. Na het doelpunt speelden de beide teams op een lager tempo en ADO Den Haag kon daardoor de rust met de 1-0 voorsprong ingaan.

Voor de wedstrijd zou er een minuut stilte gehouden worden voor clubmensen en een supporter van Swansea die onlangs overleden waren. Door een misverstand floot de scheidsrechter gewoon af zonder dat de minuut stilte in acht was genomen, deze fout werd voor de tweede helft begon hersteld, die minuut stilte werd alsnog gehouden.

Nadat trainer Colin Pascoe van Swansea vier wissels het veld in had gebracht, besloot ook John van den Brom te wisselen. De russische speler op proef Dmitry Bulykin mocht ten koste van Lex Immers het veld in. Ondanks de goede invalbeurt van de Rus zakte het spel, net als bij de afgelopen oefenwedstrijden, in de tweede helft in, wat tot gevolg had dat Swansea meer in de aanval kwam waardoor de Haagse verdediging genoodzaakt was om stevig in te grijpen, hetgeen in de 78e minuut Derijck een gele kaart opleverde.
Maar Swansea kwam er niet echt  meer aan te pas, ook niet nadat Cedric van der Gun de laatste zes minuten van de wedstrijd mee mocht spelen.

Volgende week begint het echte werk, dan speelt ADO Den Haag op zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen Vitesse.

Klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd

ADO Den Haag en Swansea supporter John van Zweden met  twee Swansea collega's

zo gaan we met de tegenstander om in Den Haag

Swansea speler Ferrie Bodde in gesprek met ADO' s clubarts Ed Beeftink

Zo'n stadion is eigenlijk best groot  als je er vanuit de spelerstunnel naar kijkt.

De pers was in grote getalen aanwezig

Kubik en Immers vieren het doelpunt

De winnaar van seizoenskaartenactie mocht deze wedstrijd op de bank tussen de spelers en de technische staf zitten

De Noordtribune was aardig gevuld met Haagse en  Swansea supporters

Dmitry  Bulykin speelde bij ADO Den Haag  de laatste 26 minuten mee en had een goede invalbeurt

Bij Swansea mocht oud ADO speler Cedric van der Gun nog ruim 6 minuten mee spelen