Datum plaatsing: 24-07-2010 18:35:00

ADO Den Haag tot nu toe ongeslagen in oefenreeks: 7-0 tegen VVSB

De selectie van John van dan Brom heeft ook de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding van dit seizoen gewonnen. De wedstrijd tegen VVSB die op het terrein van Laakkwartier werd gespeeld en met 7-0 werd gewonnen, stond onder leiding van Roelof Luinge.

In de selectie van ADO Den Haag ontbraken deze oefenwedstrijd onder andere Frantisek Kubik wegens een lichte blessure en Jens Toornstra.
Een speler op proef, Dmitry Bulykin, mocht zich vandaag bewijzen. De 30-jarige Russische aanvaller die eerder uitkwam voor Lokomotiv Moskou, Dinamo Moskou, Bayer Leverkussen en Anderlecht en vorig seizoen op huurbasis bij Fortuna Dusseldorf speelde, heeft ook nog enkele jaren voor het nationale elftal gespeeld.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de afgelopen vrijdag plotseling overleden erevoorzitter van ADO Den Haag, Ton Smit. De spelers speelden deze wedstrijd daarom ook met rouwbanden.

Na elf minuten wist Ricky van den Berg de score te openen door een doelpunt via... de paal. Tien minuten later wist  Charlton Vicento op aangeven van Dannny Buijs de score te verdubbelen.  Ook de Russische proefspeler maakte een doelpunt zodat de rust met een 3-0 standwerd bereikt. Het had zelfs nog 4-0 geweest kunnen zijn als Danny Buijs, na een mooi hakballetje van de Rus, de bal meteen had ingeschoten in plaats van het te mooi willen doen en daardoor te lang wachtte, waardoor de bal door een speler van de tegenpartij voor de doellijn weggehaald werd.
Scheidsrechter leidde op zijn gebruikelijke manier bezig de wedstrijd door regelmatig spelers vermanend toe te spreken en daarna met een grote glimlach verder te gaan.

Na de rust bracht trainer John van den Brom drie wissels in het veld. Roderick Gielisse, Santy Hulst en Leroy Resodihardjo kwamen voor Ahmed Ammi, Vicento en Buijs het veld in. Een paar minuten na de rust zette Timothy Derijck dan toch de 4-0 op het scorebord. Daarna moest het publiek lang wachten op het volgende doelpunt. In de 82e minuut had Lex Immers, die inmiddels het veld in was gekomen voor de Russische proefspeler, de kans het vijfde doelpunt van de wedstrijd binnenschieten, maar hij faalde. In de rebound wist Resodihardjo alsnog knap de 5-0 te maken.

Lex wist enkele minuten later, na een voorzet van Santy Hulst, toch nog zijn doelpuntje mee te pikken, 6-0. In de slotminuut tikte Ricky van den Bergh zijn tweede doelpunt achter de doelman van VVSB wat de eindstand van 7-0 op het scorebord bracht.

De volgende oefenwedstrijd wordt aanstaande woensdagavond om 19.30 in Emmen tegen FC Emmen gespeeld.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

De technische staf nam voor de wedstrijd nog even de opstelling van de tegenstander door

Roelof Luinge gaf samen met Jan van Es en Soedesh Ramswaksing leiding aan deze wedstrijd

Een minuut stilte voor de vrijdag overleden Ton Smit

Dmitry Bulykin kreeg deze wedstrijd zestig speelminuten waarin hij de technische staf mocht overtuigen van zijn kunnen

Bas Ruigrok van VVSB kwam onzacht in aanraking met de schoen van Danny Buijs en moest even later geblesseerd het veld verlaten