Datum plaatsing: 10-07-2010 18:00:00

ADO Den Haag wint derde oefenduel tegen FC Dordrecht met 3-1

Op het vanmiddag bloedhete terrein van Laakkwartier werd de derde oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen gespeeld.

Na de oefenwedstrijden tegen de amateurs van Laakkwartier  en het team met spelers zonder contract van de VVCS was de tegenstander van vandaag maar 1 klasse lager, de eerste divisieclub FC Dordrecht.

Vorig jaar speelden de beide teams ook in de oefencampagne tegen elkaar. Toen won ADO Den Haag met 2-1 de oefenwedstrijd tegen Dordrecht.

In de warming up van vanmiddag viel Lex Immers uit met heupklachten. Raily Ignacio die eigenlijk pas in de tweede helft het veld in zou komen werd als zijn vervanger gekozen. Verder was opvallend dat Frantisek Kubik die deze week een contract heeft getekend niet op de lijst van spelers en wisselspelers voorkwam.

Vanwege de hitte werden er net als de afgelopen twee oefenwedstrijden weer drinkpauzes tijdens de wedstrijd ingelast, dit keer zelfs om de 12 minuten, omdat de temperatuur vanmiddag bovend de 30 graden uitkwam

Na de eerste drinkpauze kwam Lorenzo Piqué het veld in voor Ammi, die noodgedwongen met een hamstringblessure het veld moest verlaten.
Het spel verliep, mede door de hitte, op een traag niveau. Totdat Bart van Hintum van FC Dordrecht in de 22e minuut de 0-1 scoorde. Dit schudde de spelers van Den Haag wakker en in de 31e minuut trok Charlton Vicento de stand gelijk.

Na de rust kwam ADO Den Haag met dezelfde elf spelers die de eerste helft gespeeld hadden het veld in. Al zes minuten na de rust zette Danny Buijs ADO Den Haag op voorsprong. Na de drinkpauze in de 58e minuut werd bijna het hele elftal van ADO Den haag gewisseld. Alleen Lorenzo Piqué en Robert Zwinkels mochten in het veld blijven staan.

Kort nadat hij was ingevallen zette Kai van Hese in de 61e minuut de eindstand al op het scorebord, uit een vrije trap maakte hij fraai de 3-1.

klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.