Datum plaatsing: 15-05-2010 20:15:00

Verslag & foto's Alphense Boys - ADO Den Haag 1-3

ADO Den Haag sluit seizoen af met oefenwinst in Alphen aan den Rijn

ADO Den Haag heeft het seizoen 2009/2010 afgesloten met een 1-3 winst op Alphense Boys. De wedstrijd stond in het teken van de promotie van het eerste elftal naar de hoofdklasse en het 80-jarig bestaan van de club.

Op het kunstgrasveld  van Sportpark de Bijlen liet interim trainer Maurice Steijn oud Alphense Boys speler Jens Toornstra aan de wedstrijd beginnen. Of Jens Toornstra aan de wedstrijd mee zou doen  was vooraf nog even twijfelachtig aangezien de bondscoach van Jong Oranje, Cor Pot, de jonge Alphenaar heeft uitgenodigd voor Jong Oranje dat maandag op trainingskamp gaat voor twee wedstrijden tegen jong Portugal.

De wedstrijd begon 16:05 uur en tot grote vreugde van het thuispubliek lag, door gestuntel en miscommunicatie achterin, om 16:07 de bal al in het net achter doelman Gino Couthino en waren de Alphenaren dus op 1-0 voorsprong gekomen. ADO  Den Haag  ging daarna gewoon haar spel spelen maar de selectie van Henk Van Hof liet zich niet wegspelen.

ADO Den Haag had in deze wedstrijd een speler op proef: de van Heracles afkomstige Sebastiaan Steur mocht op de linksbuitenpostitie proberen de technische staf van zijn kunnen te overtuigen. Op een enkele aardige voorzet en een volkomen onnodige gele kaart na kon hij echter geen echter indruk maken.

In de 15e minuut wisselde Maurice Steijn al Jens Toornstra, zodat deze zich maandag fit en blessurevrij bij Jong Oranje kan melden.

De meegereisde Haagsche supporters moesten tot de 34e minuut wachten tot Lex Immers de gelijkmaker voorbij de Alphense goalie Marco Vink wist te krijgen. Goed twee minuten later wist de voor Toornstra ingevallen Leroy Resodihardjo de Hagenezen op voorsprong te brengen (1-2), wat tevens de ruststand werd.

Zoals te doen gebruikelijk in oefenwedstrijden werd er in de tweede helft aan beide kanten behoorlijk gewisseld. Bij ADO Den Haag  kregen een aantal jongens uit het tweede elftal speelminuten. Maar ook Yuri Cornelisse die dit seizoen maar zeven competitiewedstrijden in het eerste speelde kreeg nog wat speelminuten van Maurice Steijn. Zijn invalbeurt beloonde hij al door na 6 minuten met een fraai doelpunt de en dito radslag de 1-3 op het scorebord te zetten.

De invalbeurt van Cornelisse betekende onder andere ook dat Danny Buijs, voor wie de assistent-coach van Derby County John Metgod op de tribune zat, voor laatst in het groen/gele  ADO Den Haag tenue het veld verliet.  Dat laatste gold ook voor Kees Luijckx die in het nieuwe seizoen voor NAC zal spelen.

Drie minuten voor tijd leek er een vierde treffer voor ADO Den Haag aan te komen. Cerhat Koksal schoot een vrije trap snoeihard op het Alphense doel, maar de doelman wist de bal uit het doel te houden.

Wie er de volgende oefenwedstrijd in het veld en voor de groep staan zal de komende weken duidelijk moeten worden, één ding is zeker de eerste training voor het komende seizoen staat voor 21 juni op de kalender.