Datum plaatsing: 02-05-2010 19:45:00

Verslag en foto's: Heracles Almelo - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde zondagmiddag in Almelo haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. ADO Den Haag speelde in het rood/groene tenue, dat waarin men aan het begin van het seizoen de meest punten pakte. Hoe zou dat vandaag uitpakken?

Qua opstellingen had interimtrainer  Maurice Stijn noodgedwongen wat veranderingen doorgevoerd ten op zichte van de succesvole wedstrijd tegen RKC.  Zo mocht Barry Ditewig dit keer weer plaatsnemen onder de lat, omdat Coutinho niet fit genoeg was. Ricky van den Berg moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure. Andres Oper had last van een hamstringblessure, maar zat toch op de bank evenals  Ahmed Ammi die gepasseerd was voor de basis.

Als voorbereiding op deze wedstrijd had het team van Maurice Steijn afgelopen vrijdag en zaterdag de trainingen op het nieuwe kunstgras van HMSH afgewerkt.

Heracles ging fel van start en kwam al na vijf minuten op voorsprong door Vejinovic. Drie minuten later verdubbelde Everton Ramos da Silva al de score. ADO leek totaal kansloos, maar Heracles zakte qua spel iets in, zodat de rust zonder verdere tegengoals werd bereikt. ADO Den Haag daarentegen had zelfs nog  kansen gehad om op geljke hoogte te komen door schoten op het doel van Toornstra en Lex Immers, het bleef helaas bij kansen.

De regen die in de eerste helft nog zachtjes neerdaalde op het veld, nam in de tweede helft de vorm aan van een zware regenbui.

Den Haag begon de tweede helft aanvallender en agressiever dan in de eerste helft hetgeen o.a.  al in de 48e minuut  tot een vrije trap leidde. Pieckenhagen kon de vrije trap van Verhoek ternauwernood tot een corner verwerken. Even later had ook Soltani nog een dot van een kans: hij liep recht op het doel van de doelman van Heracles af  en zonder dat iemand hem maar verder een strobreed in de weg legde wist hij toch de doelkans niet te verzilveren.

Niet veel later werd Soltani door scheidsrechter Gözüböyuk met een rode kaart van het veld gestuurd omdat hij  een elleboogstoot zou hebben  uitgedeeld aan Tim Breukers.

Net als in de eerste helft was  Jens Toornstra weer één van de uitblinkers en was hij vlak bij zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag. In de 64e minuut schoot hij van ver op het doel van Pieckenhagen, maar de bal belandde enkele centimeters naast het doel.

In de 67e minuut wisselde Maurice Steijn Bosschaart voor Hulst en Immers voor Oper. Dat  echter leek niet veel resultaat te hebben, want vier minuten later kwam de 3-0 op het scorebord door een doelpunt van Birger Maertens.Maar in het Haags kwartiertje kwam ADO Den Haag toch terug doordat Timothy Derijck een vrije trap van Verhoek in het doel kon koppen. En niet veel later schoot Andres Oper op de goal, maar omdat  Antoine van der Linden de bal van richting veranderde zette hij Pieckenhagen  op het verkeerde been en maakte het 2e doelpunt voor ADO Den Haag. Nog even kon het Haagse meereisde publiek hopen op de gelijkmaker, maar Douglas  verstoorde die droom, hij maakte in de 88e minuut het vierde doelpunt van de wedstrijd voor Heracles.

Bij ADO Den Haag speelde een aantal spelers hun laatste wedstrijd, zoals Kees Luyckx en Danny Buijs. Ook een aantal andere spelers heeft aangegeven te willen vertrekken, maar de technische staf zal de komende tijd er alles aan doen om de spelers die men wil behouden te behouden voor de club en voor volgend jaar de benodigde versterkingen aan te trekken.

En zo eindigt ADO Den Haag het roerige seizoen op de 15e plaats en kan zich gaan richten op een nieuw  seizoen in de Eredivisie.

Klik HIER voor de Statistieken  van deze wedstrijd

Heracles ADO Den Haag

Ondanks dat de wedstrijd niet meer van  echt belang was, was het uitvak met Den Haag supporters goed gevuld.

Kees Luyckx speelde zijn laatste wedstrijd voor ADO Den Haag

Zou dat ook voor Immers gelden?

Regelmatig moesten er spelers naar de kant om hun schoenen te verwisselen. Klaarblijkelijk was men toch niet goed genoeg voorbereid voor het kunstgras.

Luyckx en Kum komen na de rust het veld op in de stromende regen

Pieckenhagen kan de bal voortkomende uit de vrije trap van Verhoek nog maar net over de goal tikken.

Jens Toornstra was weer één van de uitblinkers

Ook Wesley Verhoek speede één van zijn betere wedstrijden

Scheidsrechter Gözüböyük trekt de  rode kaart voor Soltani

Kum denkt er het zijne van

Trainer Gertjan Verbeek was niet echt tevreden over het spel van zijn spelers nadat ADO Den Haag de 3-2 gescoord had.