Datum plaatsing: 18-04-2010 18:40:00

Verslag & foto ADO Den Haag - RKC Waalwijk 4-0

ADO Den Haag volgend jaar weer in eredivisie!

Door een 4-0 winst op het reeds gedegradeerde RKC Waalwijk EN het verlies van de concurrenten Sparta en Willem II heeft ADO zich op de voorlaatste speeldag verzekerd van handhaving in de eredivisie.

ADO Den Haag startte in een bijna uitverkocht stadion met toch wel weer een verassende opstelling. Oper stond linksvoor, waar iedereen eerder toch Knopper verwacht zou hebben, als Soltani niet zou opgesteld zou worden.

Net zoals tegen de wedstrijd tegen NEC, Utrecht en Ajax begon ADO weer prima aan de wedstrijd. Het creeerde binnen 6 minuten al twee levensgrote kansen. Na een 'verkennend' schot van Luijckx, was het daarna Derijck die uit een corner bijna kon inkoppen en Oper die op een geweldige voorzet van Toornstra net niet kon afmaken. In de 13e minuut was het dan toch raak. Wederom mocht Derijck weer inkoppen en deze keer had RKC geen antwoord: 1-0.

Daarna moest ADO Den Haag even bedenken wat verder te doen. De twijfel was duidelijk: doordrukken of de voorsprong verdedigen? Van RKC was eigenlijk maar weinig te duchten. Toch kreeg het twee kansjes. Bosschaart gaf de bal zomaar aan zijn tegenstander en gelukkig probeerde deze direct zelf te scoren in plaats van de bal te geven aan zijn volledig vrijstaande medespeler de Ceulaar.

Nadat een speler van RKC overduidelijk hands maakte in het strafschopgebied en de scheidend scheidsrechter Roelof Luinge daar geen penalty zag, was het in de 30e minuut weer raak. Luinge zag een overtreding en liet ADO Den Haag dit seizoen zijn eerste strafschop nemen. En die nam Luickx met verve: 2-0.

Na rust kwam ADO Den Haag weer fel uit de kleedkamer en maakte het duel kundig af. Eerst schoot de wederom prima spelende Verhoek al bijna snoeihard in de korte bovenhoek, maar die wist de keeper van RKC nog te keren. Een paar minuten later deed Obodai tot twee keer toe alles fout en gaf Oper een niet te missen kans op 3-0. De eerste goal van Oper was dus ook een feit. Daarna had de wedstrijd weinig meer te bieden. Alhoewel niemand er helemaal gerust nog op was, na alle vreemde eindes van de laatste wedstrijden, gaf ADO Den Haag eigenlijk nauwelijks nog wat weg. Alleen Boerrigter kreeg nog een kansje, nadat hij Van Hese omzeild had. ADO Den Haag kreeg zo af en toe wat kansen, maar veel lijn was er allemaal niet meer te ontdekken.

Vlak voor tijd mocht Yuri Cornelisse nog even het veld in om zijn afscheid te vieren. Dat hij daarbij aan de basis van de 4-0 stond (steekpasje op Toornstra die mooi doorliep en net niet scoorde, waarop Buijs alsnog de rebound in kon schieten) was helemaal mooi meegenomen. En het betekende ook de grootste overwinning van ADO Den Haag dit jaar.

De eerste horde is genomen. Volgend jaar speelt ADO Den Haag weer in de eredivisie. Met wie en onder wie, daar kunnen de mensen in de organisatie zich nu vol op gaan richten.

Het was een zwaar jaar met veel organisatorische onrust. Slechts vier thuisoverwinningen dit jaar (2-1 AZ, 2-1 Heerenveen, 3-0 Willem II en nu dus 4-0 tegen RKC) . Dat droeg vaak ook niet bij aan de sfeer in het stadion, maar als we het positief bekijken: dat kan dus feitelijk niet veel slechter meer als dit jaar. Op naar een nieuw seizoen!

Klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd

Verslag & foto`s: ADO Den Haag  speelt volgend jaar ook weer eredivisie

Ondanks de degradatie van RKC waren er toch nog een aantal diehards uit Waalwijk gekomen om hun spelers aan te moedigen

Luijckx liep in het voorbij gaan per ongeluk Luinge ondersteboven

Deze corner die Bosschaart nam ging er niet in

Maar uit een volgende corner wist Derijck de 1-0 te scoren

Luijckx nam de penalty  en zette de 2-0 op het scorebord

Storky toonde in de rust vol trots zijn gewonnen wisselbeker die hij zaterdag won in de Mascotte Run

Buijs deelt de vreugde van Oper die de 3-0 voor zijn rekening nam

Eén van de weinige momenten van de wedstrijd dat Coutinho in actie moest komen

Yuri Cornelisse voelde zich weer als een vis in het water op het veld

Danny Buijs werkt het vierde doelpunt van de wedstrijd voor Den Haag in het doel van doelman Levita

Roelof Luinge werd in de bloemetjes gezet, de wedstrijd was zijn laatste wedstrijd die hij in Den Haag floot