volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 05-12-2001 19:40:00

Interview Remco Heerkens


De clubs zijn het eens. Als het aan RBC en ADO ligt verhuist Remco Heerkens naar Den Haag en ruilt Paul Maseland het groen-geel van Den Haag in tegen het oranje-wit van Roosendaal. Met de spelers zijn beide clubs echter nog niet rond.


Met Maseland praat RBC nog voor het einde van de week verder; met Bob Heerkens, de vader en zaakwaarnemer van RBC's 24-jarige middenvelder, wordt, na maandag, vanavond in Den Haag een tweede keer gesproken.

Heerkens senior en ADO Den Haag praten over een verbintenis van anderhalf jaar met een optie voor nog een seizoen waarvan beide partijen gebruik kunnen maken. Dat voorstel ligt er; het is afkomstig uit de hoek van de speler. ADO Den Haag had 2,5 jaar voorgesteld, met een dubbelzijdige optie voor nog een seizoen.
Tijdens het 'eerste rondje onderhandelen' in Den Haag werd Heerkens senior overigens onaangenaam verrast door het feit dat de directie van ADO op de hoogte was van het salaris van zijn zoon.
"Schandalig", reageert Remco Heerkens. "Niemand heeft het recht daarover iets naar buiten te brengen. Dit kan niet; hoe meer ik erover denk, des te kwader word ik. Bij RBC gebeuren echter wel meer zaken die niet precies kloppen."
Heerkens zegt dat slechts twee partijen de hoogte van zijn salaris kennen: "Mijn persoontje en RBC. En je zult begrijpen dat mijn vader ze niets verteld heeft. Blijft over: RBC."

Verzwakt
De speler denkt dat de hoogte van zijn salaris genoemd is om de ruil met Maseland rond te kunnen breien. "De salarissen mogen natuurlijk niet te veel verschillen. Maar ik heb met die ruil niets te maken en ik vind dat mijn belangen er niet door geschaad mogen worden. Dat is wel gebeurd, mijn onderhandelingspositie is verzwakt." RBC's directeur Paul van der Kraan, die van Heerkens de zwartepiet krijgt, zegt dat hij geen cijfers genoemd heeft. "Er is me gevraagd of Heerkens haalbaar zou zijn. Daarop heb ik bevestigend geantwoord; ik heb een indicatie gegeven, zonder punten en komma's."
Hoe ADO dan aan de cijfers is gekomen? "Ze zullen daar wellicht een andere bron hebben die op de hoogte is van de salarissen in de Nederlandse voetbalwereld."

Liefst
Mocht ADO Den Haag ingaan op de eisen van Heerkens, dan zou de club hem liefst direct keuren om hem vrijdag al te laten spelen. In dat scenario heeft Remco Heerkens echter geen trek. "Misschien klinkt het sentimenteel voor een voetballer, maar ik verhuis beslist niet op stel en sprong naar Den Haag. Ga ik, dan zal dat tijdens de winterstop zijn; eerder niet. Ik vertrek niet als een dief in de nacht, ik wil op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de jongens en van de supporters. RBC is een fijne club; geweldige aanhang. Vraag het me rechtaf op de man; dan zeg ik dat ik niet weg wil. Dat ik wil blijven, dat ik kampioen wil worden met RBC. Dat kan, daar geloof ik in. De trainer wil me ook liever houden, zegt hij. Wat mijn gevoel zegt? Ze zijn te snel geweest; ze hebben te vroeg geroepen dat Heerkens mocht vertrekken. Het is moeilijk dat terug te draaien, toe te geven dat je voor je beurt hebt geroepen. Daarmee leid je gezichtsverlies."

Toekomst
Heerkens zal waarschijnlijk dus toch vertrekken. "Ik moet aan m'n toekomst denken", zegt hij. "M'n contract loopt af, ze willen in Roosendaal niet verlengen. Wat moet je dan? Den Haag is concreet; het bood me maandagavond ook nog eens meer dan wat RBC aan het begin van het seizoen wilde uittrekken voor een verlenging met drie jaar."
Bovendien, evenals RBC is ook Den Haag een ambitieuze club. "Er komt een nieuw stadion met een capaciteit van 20.000 toeschouwers, heb ik begrepen. ADO wil terug naar de eredivisie. De club leeft weer. Ik heb ADO-Excelsior gezien; een hel was het voor Excelsior. Bij RBC moeten we maar afwachten hoe het verder gaat. Een aantal jongens heeft behoorlijke salarissen, maar voor de jongens die moeten verlengen zal er waarschijnlijk minder overblijven. RBC heeft volgend seizoen ook minder inkomsten. De vijf ton extra die het van de KNVB kreeg na de degradatie uit de eredivisie, die komt dan ook niet meer binnen. En je moet maar afwachten wat de sponsors zullen doen. Nu is nog sprake van dat eredivisie-effect en de intentie om snel terug te keren. Maar indien dat mislukt; zullen de sponsors dan nog zo enthousiast en gul reageren?"