Datum plaatsing: 15-04-2010 00:05:00

Verslag & foto's ADO Den Haag - NEC Nijmegen

ADO Den Haag heeft woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC slechte zaken gedaan door een bijna zekere winst van 2-0 wederom in het Haags kwartiertje uit handen te geven. De wedstrijd eindigde in 2-3

Voor de wedstrijd begon werden Ahmed Ammi en Richard Knopper gehuldigd, zij speelden afgelopen zondag hun 250e duel in de eredivisie.

ADO Den Haag begon met dezelfde opstelling als afgelopen zondag in en tegen Utrecht, dat betekende dat keeper Gino Coutinho weer in het doel stond en Barry Ditewig die afgelopen wedstrijd een schorsing uitzat, gepasseerd werd.

De spelers oogden in het begin van de wedstrijd, wetende wat er op het spel stond, iets nerveus maar kwamen al snel  in het spel. Dat resulteerde in een doelpunt ivoor ADO Den Haag n de 17e minuut. Via een schot van Soltani op het doel van keeper Babos kwam de bal via  Nuytinck van NEC over de doellijn.
Zonder al te veel inspanningen kon ADO Den Haag de rust ingaan zonder een echte tegenactie van NEC.

Acht minuten na rust verdubbelde ADO Den Haag de score. Uit een slechte ingooi van Danny Buijs wist Wesley Verhoek de blunderende Babos van NEC te verschalken. Normaal gesproken denk je dan dat ADO de buit binnen heeft en zich hierdoor bijna veilig speelt op de ranglijst. Maar de angel werd uit het spel gehaald toen Maurice Steijn Milic in het veld zette ten koste van Luijckx (stond op scherp qua gele kaarten) en Verhoek op slag van het Haags kwartiertje gewisseld werd voor Van den Berg.
Het Haags kwartiertje was nog geen 3 minuten oud toen Ten Voorde (na rust in het veld gebracht door trainer Vloet van NEC) uit een voorzet van zijn teamgenoot de bal in het doel van Coutinho kopte.
NEC rook nu bloed en voerde de druk op. Na een vrije trap van John Goossens kwam de bal via Kum in het Haagse doel. Een minuut later tekende Pothuizen het vonnis over ADO Den Haag door de 2-3 te scoren. Zo kwam NEC binnen zeven minuten terug van een achterstand van 0-2 en speelde zich hierdoor veilig.

ADO Den Haag heeft het zich weer onnodig moeilijk gemaakt en in plaats dat het zich bijna veilig speelde, moeten de spelers zich weer opladen voor de thuiswedstrijd tegen degradant RKC Waalwijk aanstaande zondag.