Datum plaatsing: 11-04-2010 15:25:00

Foto's en verslag FC Utrecht - ADO Den Haag 0-2

ADO Den Haag knokt zich naar uitzege tegen FC Utrecht: 0-2

ADO Den Haag heeft een uitstekend vervolg gegeven aan de wedstrijd tegen Ajax. Zonder Haagse fans moesten de Hagenezen het opnemen tegen FC Utrecht.
En, voor het eerst sinds 1975 wist ADO Den Haag daar volledig terecht te winnen met 0-2.

ADO Den Haag begon met Buijs weer in de selectie en Maurice Steyn liet ook Immers als diepe spits staan. Op Coutinho na, die de geblesseerde Zwinkels en de geschorste Ditewig verving, bleef achterin alles zoals tegen Ajax. En ook deze wedstrijd bleven Kum, Derijck en Bosschaart prima overeind.
ADO Den Haag startte goed en dwong direct een aantal corners af. FC Utrecht speelde slap en ongeïnspireerd en maakte geen moment de indruk te geloven in een goed resultaat.
Zodoende kwam ADO Den Haag in de 18e minuut volledig terecht op 0-1 nadat een geblokt schot door het midden uitverdedigd werd en door Buijs makkelijk ingeschoten worden: 0-1.

Daarna verwachtte iedereen dat FC Utrecht de rug zou rechten, maar niets was minder waar. Het grossierde in balverlies en ADO Den Haag bleef de gevaarlijkste op het veld. Het kreeg alle ruimte en had diverse kansen om voor rust FC Utrecht op een ruime achterstand te zetten.
Het was jammer dat het vizier van ADO Den Haag niet al te scherp stond, anders hadden Soltani, Immers en Derijck de wedstrijd al snel op slot kunnen gooien.
Gelukkig gebeurde dat alsnog vlak voor rust. Een afgeslagen aanval van FC Utrecht werd door Immers perfect op Verhoek meegegeven. FC Utrecht keeper Vorm moest ver zijn goal uitkomen, maar Verhoek had dat keurig door en schoot de bal vanaf 30 meter in het goal: 0-2 in de 43e minuut.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ADO Den Haag vocht als team en FC Utrecht viel als team door de mand waardoor het zowat op geen fatsoenlijke aanval te betrappen was. ADO Den Haag ging wat minder naar voren en wisselde verdedigend nadat Schut als diepe spits ging spelen.
Horvath toont ook dit jaar aan dat hij -zij het als wissel-  wel degelijk van waarde kan zijn.
Pas toen FC Utrecht ging pompen moest derde doelman Coutinho echt aan de bak. Eerst hield hij een mooie omhaal van Mulenga uit het goal, alhoewel later bleek dat er voor een overtreding was gefloten en tien minuten voor tijd haalde hij met hulp van Christian Kum - een bal van de lijn na een scrimmage voor het goal.
Het bleken de enige wapenfeiten voor FC Utrecht deze middag.
ADO Den Haag stijgt door de overwinning naar de veilige 15e plek en heeft met de thuiswedstrijden tegen NEC en RKC alles weer in eigen hand.