Datum plaatsing: 04-04-2010 15:50:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Ajax 0-1

ADO Den Haag vechtend ten onder tegen Ajax

ADO Den Haag heeft zich in zijn eerste wedstrijd onder Maurice Steyn van zijn goede kant laten zien. Ondanks de teleurstellende 0-1 in de 94e minuut liet het elftal de gehele wedstrijd zien wat al maanden gevraagd wordt:passie en strijd.

In een sfeervol Forepark trapte ADO Den Haag af met weinig verassingen. Alleen Soltani mocht weer aan de aftrap beginnen en Knopper bleef daarom op de bank.
Buijs was geblesseerd en daardoor speelde op het middenveld Toornstra, Vd Bergh en Kees Luickx.

ADO Den Haag deed het in de eerste helft prima. Het zat fel op de tegenstander en liet Ajax niet opbouwen.
Het was ADO Den Haag die de grootste kansen kreeg. In de 25e minuut was het Derijck die na een handsbal van Luickx door mocht gaan en vrij uit kon halen op 3 meter van Stekelenburg. Maar Derijck schrok zo van de kans dat hij de bal naastschoot.
Daarna was het Ajax die zijn eerste kans kreeg. Pantelic maakte ook hands, mocht ook doorgaan, maar Zwinkels redde bekwaam op zijn harde schot in de korte hoek. De grootste kans was voor ADO Den Haag. Toornstra (in de eerste helft matig, in de tweede helft grandioos) brak door op rechts en gaf hem perfect voor op Soltani. Op mirakuleuze wijze wist hij de bal echter niet in het doel te glijden.

In de tweede helft werd het alleen maar leuker. Na een aarzelend begin begon Ajax serieus werk te maken van de aanval. Het kreeg ook wel kansen, maar nauwelijks uitgespeeld.

Ajax redde het niet met voetballen, maar het had nog een andere troef: Suarez. Niet voor het eerst trok hij zijn voet niet terug bij keeper Zwinkels die vervolgens geblesseerd uit moest vallen. Invaller Diteweg  deed het echter prima. Nog geen 4 minuten later wist hij twee goede schoten van Suarez prachtig te pareren.
De ingevallen Immers kreeg aan haagse zijde nog een mooie kans, maar zijn schot uit de draai werd knap gepareerd door Stekelenburg.
Demy de Zeeuw haalde uiteindelijk de trekker over. Volgens vd Bergh speelde hij de stervende zwaan na een lichte overtreding van Diteweg op hem. Naar verluidt had De Zeeuw Diteweg aangesproken met het K woord erin verwerkt. De keeper die vorig jaar zijn dochter aan de slopende ziekte verloor, reageerde daarop met een duw.

Er zat uiteraard geen derde keeper op de bank, dus het was Rick van den Bergh die de keepershandschoenen aantrok en de taak op zich nam het doel schoon te houden. En dat deed hij met verve. ADO Den Haag verdedigde de laatste 20 minuten met man en macht en Ajax kwam maar niet tot een schot. Een maal wist Vd Bergh een hoge corner mooi weg te stompen en wist hij met katachtige reactie het puntje van zijn grote teen tegen de bal te zetten en daardoor een doelpunt te voorkomen.

Uiteraard werd er behoorlijk getreuzeld aan Haagse kant waardoor de 7 extra minuten speeltijd gerechtvaardigd waren.En in de 94e minuut was het dan toch nog raak. Een afgeslagen schot werd door Aldeweireld snoeihard geraakt en vloog prachtig in de linkerbovenhoek: 0-1.

Einde wedstrijd, maar hopelijk een nieuw begin. Zowel aan de kant van de spelers als aan de kant van de supporters hield iedereen een goed gevoel over aan de wedstrijd.
Nu nog de punten.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

ado den haag ajax

Toch weer een beetje de 'oude vertrouwde' Zuiderpark sfeer

ADO begon fel aan de wedstrijd

Steijn had de keuze gemaakt voor Ricky van den Bergh op het middenveld in plaats van Richard Knopper

Ajax had vele kleine en soms gemene overtredingen nodig om ADO uit het spel te halen

13.921 toeschouwers zagen de bal al in het doel zitten, maar op onbegrijpelijke wijze maaide Soltani over deze bal heen

De jongere versie van The United Cheers

Toornstra toonde aan dat ADO gauw een langdurig contract moet afsluiten. anders zijn we hem straks zo weer kwijt

Suarez schopt tegen de elleboog van Zwinkels

Suarez kijkt als of hij niks gedaan heeft en zijn collega De Zeeuw komt even kijken of hij iets aan de situatie kan bijdragen

Zwinkels hield het na de behandeling van de elleboogblessure nog even vol, maar moest zich even later toch laten vervangen door Barry Ditewig

De ingevallen Lex Immers vraagt  scheidsrechter Wegereef  waarom er gefloten is.

Ook in de tweede helft had ADO Den Haag een aantal  schoten op het doel van Stekelenburg.

De Zeeuw gaat theatraal naar de grond en naait Ditewig een rode kaart aan

Ricky verdedigde het doel in het Haags kwartiertje met verve, en kon zich het doelpunt dat later viel niet aanrekenen

Ricky van der Bergh tegen AJax als keeper

Sterker nog: Ricky wist zelfs nog met z'n grote teen de 0-2 te voorkomen (foto met dank aan en copyright Hans Willink)