Datum plaatsing: 21-03-2010 17:30:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - VVV Venlo 0-0

ADO Den Haag heeft in een matig duel weer eens vergeten waar het spelletje voor bedacht is: scoren.

ADO Den Haag begon zonder de geschorste Buijs aan de wedstrijd. Oper kreeg toch weer de voorkeur voor Milic en Vd Bergh en Knopper stonden naast Luickx en Toornstra op het middenveld. En ADO Den Haag startte goed. Het combineerde -iets te- rustig maar wist desondanks al snel grote kansen te creeeren. VVV kwam voor een punt en liet de gehele wedstrijd eigenlijk niets zien.

In de 18e minuut kreeg ADO zijn eerste grote kans door een mooi uitgespeelde aanval die Knopper alleen nog hoefde in te tikken maar daarbij tegen een verdediger van VVV aanschoot. In de 26e minuut had de 1-0 definitief op het bord moeten staan. Verhoek - die een prima eerste maar een slechte tweede helft speelde- zette weer eens door, gaf af aan Toornstra die voorzette maar Knopper kon de bal niet in het goal krijgen. De rebound van Verhoek ging ook net naast. Daarna waren er nog kansen voor Toornstra en Derijck, maar de bal wilde niet tussen de palen belanden.

De volledig falende Oper mocht in de tweede helft gewoon blijven staan en ADO Den Haag viel ver terug. Het kon niet snel genoeg combineren, mistte scherpte en kreeg zodoende ook geen kansen meer. VVV was echter nog een tandje lamlendiger als de Hagenezen en dat zorgde er in ieder geval voor dat ADO Den Haag niet direct afgestraft werd voor het slappe spel.

De enige grote kans was uiteraard voor Van den Bergh. Hij wist een vrije trap -traditioneel- perfect op de lat te schieten. Halverwege de tweede helft was het aan Zwinkels te danken dat ADO niet tegen een achterstand aanliep. Tot twee keer toe mocht VVV profiteren van slordigheden van de verdediging van Den Haag, maar het sloeg niet toe. Het had ook veel teveel van het goede geweest voor de negatieve wedstrijdinstelling van de Venlonaren.

Toen dan -eindelijk-  Milic voor Oper mocht invallen werd het nog enigszins gevaarlijk. In zijn kwartiertje speeltijd kreeg Milic wel kansen. Eerst mocht hij vrij vanaf de 16 meter aanleggen voor een afstandsschot en later wist Bosschaart vanaf links een bal perfect voor zijn hoofd te leggen, maar Milic wist de bal wonderbaarlijk te missen.

Zelfs stand-in stromram Horvath had de wedstrijd nog van enige glans kunnen voorzien, maar hij mistte de techniek om langs zijn tegenstander te komen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een heel teleurstellende 0-0.  Dat ADO Den Haag nog steeds zicht heeft om de play offs te ontlopen, ligt echter meer aan ploegen als Sparta, Vitesse en Willem II die ook consequent weinig punten pakken.