Datum plaatsing: 07-03-2010 00:25:00

Verslag en Foto's ADO Den Haag - Vitesse 1-1

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse met moeite gelijk gespeeld. De uitslag werd 1-1.

ADO Den Haag begon met Andres Oper in de basis ten koste van Milic. Verder stond Ammi weer eens rechtsback en Danny Buijs op het midden. Met de vleugelaanvallers Verhoek en Soltani was er derhalve geen plek voor Richard Knopper.

ADO Den Haag startte zoals iedereen het graag ziet: gretig en aanvallend. Met de sterke Verhoek op rechts wist het in de eerste 8 minuten maar liefst 4 open kansen te creeeren. Geen van die kansen ging er echter in en Na 10 minuten doofde het vuurtje. Vitesse nam het initiatief over, maar wist geen gaten te vinden. Het had een slippertje nodig van Bosschaart om in de 25e minuut de eerste kans te krijgen. Een vrije trap van Nicky Hofs werd echter net naast geplaatst. Na 30 minuten kreeg ADO Den Haag weer wat zin in de wedstrijd en kwamen er weer kansen. Er waren kansen voor Toornstra en de enige goede actie van Oper - een voorzet van rechts- kon door Buijs ingelopen worden. Die ging echter op de bal staan waardoor het geen goal, maar een hilarische scrimmage werd. Vlak voor de rust kreeg Vitesse zijn tweede kans uit een dood spel moment.

Oud ADO Den Haag speler Kolk plaatste de bal 'a la van den bergh' echter keurig op de lat.

Na rust koste het even tijd om weer op dreef te komen, maar ADO Den Haag ging door waar het voor rust gestopt was: op jacht naar de overwinning. Aan de zeer slechte verdediging van Vitesse lag het vandaag niet. Het was het gebrek aan scorend vermogen wat ADO de overwinning kostte. En waar ADO Den Haag de kansen mistte, was het Vitesse die aan een klein momentje genoeg had om op voorsprong te komen. Nilsson scoorde knap in de 57e minuut in de korte hoek de 0-1.

ADO Den Haag moest weer aanzetten. En deed dat ook. Ook nu wist het nog genoeg kansen te creeeren. De falende Oper werd gewisseld door Milic. Het Haagse publiek ziet het in hem niet erg zitten, maar Oper wist wederom niet duidelijk te maken waarom hij van toegevoegde waarde zou zijn. Milic is geen held, maar kan tenminste nog een bal doorkoppen en als aanspeelpunt fungeren.

De 1-1 viel uiteindelijk nog wel. Uit een korte corner wist Bosschaart de bal op het hoofd van Kum te krijgen die de 1-1 kon inkoppen. ADO Den Haag kreeg nog voldoende kansen op winst, maar wist die niet te benutten. Luijck kreeg een goede kans op een voorzet van Soltani. Hij hoefde de bal alleen maar snoeihard naar voren te schieten, maar kreeg zijn voet niet vol tegen de bal en daardoor kon keeper Veldhuizen nog pareren.  Verhoek kreeg de grootste kans vlak voor tijd. Voor een open goal kon hij een rebound inschieten, maar zijn schot was niet veel meer dan een terugspeelbal op Piet Veldhuizen.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd

Eredivisie ADO Den Haag Vitesse
Naast een handtekeningenactie was er ook een spandoek voor het behoud van het bermmonument van Pablo

ADO Den Haag ging fel van start, maar Vitesse ging ook vol de strijd in

Een paar centimeter naar rechts en ADO Den Haag had op voorsprong gestaan.

Eredivisie ADO Den Haag Vitesse  Andres Oper mocht in voor het eerst in de basis beginnen

Andres Oper mocht voor het eerst in de basis beginnen

Eredivisie ADO Den Haag Vitesse  Nilsson weet  in de tweede helft Vitesse op  voorsprong te brengen