Datum plaatsing: 26-02-2010 23:45:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Roda JC: 1-2

Vrijdagavond heeft ADO Den Haag zich een slechte dienst bewezen door thuis van Roda JC te verliezen. In de 25e minuut kwam Roda op voorsprong. kort voor rust maakte Luijckx de 1-1 en in de slotfase pakte Roda toch nog de volle winst.

Kostbaar puntverlies tegen Roda JC.

ADO Den Haag had  vrijdagavond in het stadion op het Forepark nauwelijks iets in te brengen tegen Roda JC. De Limburgers kregen veel ruimte om aan te vallen en ADO Den Haag leed ongelofelijk veel balverlies. Den Haag Kreeg weliswaar een aantal kansen maar wist niet een daarvan te verzilveren.

Na 25 minuten zette Roda Jc speler Jeanvion Yulu-Matondo zijn directe tegenstander Christiaan Kum op het verkeerde been en gaf een voorzet op Mads Junker die ongehinderd achter Derijck kwam lopen en de bal achter doelman zwinkels in het net kon deponeren.

ADO Den Haag speelde vaak (te vaak) de lange bal richting Bogdan Milic maar door de harde wind en het onnauwkeurige spel van Bogdan kwam de bal steeds weer bij de tegenstander terecht. Pas toen Santy Hulst werd gewisseld voor Verhoek, kantelde de wedstrijd. In de 41e minuut wist ADO een van de schaarse kansen te te benutten. Een inworp van Danny Buys kwam in het strafschopgebied terecht waar de Limburgse doelman misgreep en de bal voor de voeten van Kees Luijxck kwam en de AZ-huurling niet kon missen en de gelijkmaker op het scorebord zette. Vlak zorgde een goede voorzet van Verhoek bijna voor de voorspring tijdens de rust, maar het had teveel van het goede geweest.

De tweede helft was een drama.
Het meest opwindende in de tweede helft was het incident waarbij één van de hoekvlaggen sneuvelde en met behulp van een stuk ducktape professorisch gerepareerd kon worden. Zowel de in de eerste helft al voor Hulst ingevallen Verhoek als Oper die Milic verving en Knopper die in plaats van Van den Bergh in het veld was gekomen konden geen positieve wending geven aan het spel van ADO Den Haag. In de 88e minuut  wist Haduoir de 1-2 te maken. De kans die ADO nog geen minuut later kreeg en alsnog één punt had kunnen opleveren werd wederom niet benut waardoor ADO met lege handen op de 16e plaats van de ranglijst blijft staan.