Datum plaatsing: 21-02-2010 15:10:00

Foto's & Verslag Feyenoord - ADO Den Haag 2-2

Hard werkend ADO neemt punt mee uit de Kuip: 2-2

ADO Den Haag heeft vandaag op de valreep een punt overgehouden aan de ontmoeting tegen Feyenoord. In een spannende wedstrijd scoorde Buijs in de 93e minuut de 2-2.

ADO Den Haag had weer een ouderwets Haags legioen meegenomen naar Rotterdam Zuid. In totaal namen 1200 haagse supporters de moeite om om negen uur in de ochtend te verzamelen voor het treinritje van 20 kilometer naar de Kuip.  Al die supporters waren dus wel ruim op tijd aanwezig om ADO Den Haag de aftrap te zien verrichten om 12.30 uur.

ADO Den Haag speelde met de volgende opstelling: Zwinkels,Buijs,Derijck, Bosschaart,Kum,v.d.Bergh, Luijckx,Toornstra,Hulst, Milic en Soltani.

De laatste wedstrijden heeft de ploeg duidelijk aan zelfvertrouwen gewonnen en dat was ook op het veld te zien. ADO Den Haag liet zich niet imponeren, stond taktisch sterk en ging vanuit een gesloten verdediging de Feyenoorders te lijf. Feyenoord had weinig haast en dat zorgde voor een voorspelbaar spelbeeld waarin veel tikkies breed werden gegeven. Kansen ontstonden nauwelijks. De 0-1 in de tiende minuut kwam dan ook totaal uit de lucht vallen. Van Bronckhorst liep een voorzet van links zelf binnen en ADO Den Haag kwam dus -niet voor het eerst in de afgelopen jaren- al snel op voorsprong.

Feyenoord bleef (te) rustig en creeerde nagenoeg niets. Toch viel in de 23e minuut al de gelijkmaker. Kum reageerde niet attent genoeg op een actie van Wijnaldum. Die lostte een schot en doordat ook Bosschaart wegdraaide kon de bal mooi in de lange hoek naast Zwinkels geplaatst worden: 1-1.

Feitelijk was dat ook het enige wat gebeurde in de eerste helft. In de tweede helft leek dat zo te blijven, alhoewel ADO Den Haag steeds minder balbezit kreeg en teruggedrongen werd. Niet alleen ADO Den Haag, maar ook Feyenoord grossierden op het middenveld en in de spits echter in balverlies. Feyenoord kreeg twee grote kansen, maar Bahia miste een kans voor open goal en bij een mooi schot van Makaay wist Zwinkels redding te brengen.
Zowel Feyenoord als ADO Den Haag claimden een strafschop. Een afstandsschot raakte de arm van Derijck en aan de andere kant leek het standbeen van Buijs weggeschopt te worden in het strafschopgebied van Feyenoord. Ruud Bossen leidde de wedstrijd echter prima en gaf geen van beide ploegen een penalty.

Tot grote hilariteit van het Feyenoord publiek  wist Feyenoord exact in het Haags Kwartierjte de 2-1 te scoren.  Tomasson wist de bal in te tikken nadat Zwinkels knap een schot van Makaay had gepareerd. Dat was jammer, want ADO Den Haag nam in die periode juist het initiatief over en kreeg kansjes op een voorsprong.

Gelukkig was er gerechtigdheid en kon de haagse aanhang het Haags Kwartier als laatste toezingen. In de 93e minuut kopte keeper zwinkels een afgeslagen corner door. Buijs schoot op doel en de bal belandde op mirakuleuze wijze in het goal: 2-2.

ADO Den Haag heeft weer een portie goed gevoel getankt en mag vrijdag tegen Roda JC proberen uit de directe degradatienood te komen.