Datum plaatsing: 13-02-2010 23:45:00

ADO Den Haag wint belangrijke wedstrijd tegen Willem II

ADO Den Haag moest vanavond de 'zes puntenwedstrijd' winnen van Willem II en deed dat ook.

Met maar liefst 3 doelpunten wist ADO Den Haag te winnen, waarvan er twee op naam kwamen van Ricky van den Berg, die vanavond zijn 202e competitieduel speelde. Het derde doelpunt kwam op naam van Santy Hulst.

De nieuwe aanwinst, Andres Oper, die weer wedstrijdfit was, moest op de bank beginnen. Daar zat nu ook Ahmed Ammi. Op diens plaats speelde Buijs, dus als rechtsachter.

De scheidsrechter was Roelof Luinge, die vaak door het Haagse publiek voor de wedstrijd wordt toegezongen, maar daar nu niet meer op kon rekenen. In zijn laatst gefloten wedstrijd tegen PSV gaf hij immers twee dubieuze rode kaarten aan Ricky van den Berg en Lex Immers.

In de eerste 10 minuten kreeg het Haagse team al een paar maal kans op de openingstreffer, maar Buijs en Soltani vergaten het af te maken. Een kwartier na het eerste fluitsignaal kwam dan toch de 1-0 op het scorebord, Van den Berg scoorde uit een vrije trap, die gegeven werd omdat Willem II-speler Schenkels hands maakte toen Milic de bal wilde doorkoppen.  De gelijkmaker lag daarna steeds op de loer, met name in de 34e minuut toen Willem II vanuit een corner bijna de bal achter Zwinkels kon schieten, gelukkig stond Toornstra net voor de doellijn en wist de bal uit het doel te werken. Op slag van rust wist Zwinkels zelf goed in te grijpen toen Willem II weer sterk op het doel van Zwinkels aandrong.

Beide ploegen kwamen na de rust ongewijzigd het veld in. En weer was het ADO Den Haag die sterk begon. Het verzwakte Willem II, dat  als excuus kon aanvoeren dat het veel spelers moest missen, had niet veel in te brengen tegen de thuisploeg. Tien minuten na rust was het weer Ricky van den Berg die het doel wist te vinden.

In de 65e minuut kregen Zwinkels en Demouge van scheidsrechter Luinge beiden geel nadat Demouge de bal van Zwinkels probeerde af te pakken en het tot een handgemeen  tussen de beide spelers kwam. Een paar minuten later  maakte Santy Hulst, op aangeven van Kees Luickx de 3-0. Zowel trainer Atteveld als het Haagse publiek kon nu opgelucht adem halen. De punten zaten zo goed als zeker in de knip!

Nu Den Haag goed op dreef was verwachtte het publiek uiteraard nog meer, maar het bleef bij de 3-0. Ook nadat Atteveld in de 77e minuut een dubbele wissel had toegepast. Oper kwam voor Milic het veld in, en Knopper voor Van den Berg.

Ondanks het goede spel van Oper en Knopper, bleef de eindstand op 3-0 steken. Maar dit was uiteraard genoeg reden voor een klein feestje. Eindelijk weer een overwinning en hoop op een veilige plaats in de competitiestand.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag in de Kuip tegen Feyenoord.