Datum plaatsing: 06-08-1962 19:15:00

ADO tegen Wuppertal SV niet verder dan 1-1

Sfeerloos spel in Zuiderpark Invaller van den Oever scoort enige Haagse treffer

(Van een onzer verslaggevers)
Na de niet al te beste wedstrijd van ADO tegen Xerxes op woensdag j.l heeft de Haagse club wederom teleurgesteld tegen het Duitse Wuppertal SV, al werd het 1 - 1. Ook in deze sfeerloze ontmoeting kwamen duidelijk de zwakke plekken in het ADO team aan het licht Zo konden rechtsachter Verhoek en rechtsbinnen Trommel maar nauwelijks een voldoende halen; Den Engelse schoot verdedigend te kort.

De ongeveer zevenduizend toeschouwers hebben van weinig schoons te kunnen genieten.

In het eerste half uur was ADO wel wat sterker maar het waren de Duitsers die na 25 minuten de leiding namen. Cock Clavan kopte mis bij een voorzet van rechtsbuiten Augustat, waardoor Kratzer de bal achter de nu beter op dreef zijnde Van Vianen kon schieten (0-1) Voordat de matige eerste helft werd afgesloten hadden de Duitsers enkele goede kansen onbenut gelaten en werd een schot van Heijnen met veel bravour door Auris tot hoekschop verwerkt Een kogel van Trommel belandde tegen het houtwerk.1962 ADO tegen Wuppertal SV niet verder dan 1-1

Na de rust gaven de Duitsers veelal de toon aan maar het schieten liet alles te wensen over. Ook in de Haagse aanval ging het niet vlot en vooral Trommel was een zwakke schakel Bovendien hielden Schuurman en Mick Clavan het spel te veel op en ook Harry Heijnen ging toen de fout maken om steeds een tegenstander te willen passeren.

Toch maakte ADO na een half uur gelijk toen Van den Oever - na rust ingevallen voor Vreken - uit een hoekschop van Heijnen de bal beheerst en hoog in de touwen kopte (1-1). Even kwam er wat meer leven In de brouwerij doch de ADO-voorhoede bleef in vakantiestemming.