Datum plaatsing: 13-12-2009 17:35:00

Tactische blunders kosten weer punten: ADO Den Haag - Heracles 1-4

Een tactische maatregel heeft ADO weer punten gekost. Met Ammi als vleugelspits en Vicento in de punt van de aanval was ADO in de 1e helft machteloos en stond het al na 20 minuten 0-2 achter.

Ricky van den Bergh mocht in de basis beginnen en ondanks de vreemde opstelling, was het wel ADO Den Haag dat het initiatief nam. Dat resulteerde in de vierde minuut in een open kans voor Verhoek, maar die raakte de bal volledig verkeerd, waardoor Pieckenhage de bal moeiteloos kon vangen.

De verdediging was aan Haagse zijde echter heel broos. In de eerste de beste aanval van Heracles, kon Dost moeiteloos weg lopen  van Horvath en de 0-1 intikken. Een vette streep door de wilde plannen van ADO Den Haag, die toch echt voor de tweede thuisoverwinning van het seizoen wilde gaan. In de 16e minuut was het al bijna 0-2 nadat Vd Bergh veel te kort terugspeelde op Diteweg en de bal pardoes aan twee Heraclieden gaf. Diteweg behoedde de ploeg echter voor de tweede tegentreffer.

Zes minuten later was het desondanks 0-2. Bas Dost liep weer weg van Horvath en herhaalde zijn truukje van daarvoor en schoot droog de 0-2 binnen. Na 22 minuten stond het dus 0-2 en liep ADO volledig achter de feiten aan. Het creeerde niets en viel volledig door de mand. Vicento kon in de punt geen bal vasthouden waardoor er geen fatsoenlijke aanval gecreeerd kon worden. Atteveld greep in de 30e minuut in door Horvath te wisselen voor Bosschaart op het middenveld, aangezien Heracles vol op de counter ging spelen. Het zorgde voor meer overwicht voor ADO zonder dat het overigens tot grote kansen leidde.

In de tweede helft herstelde Atteveld zijn eerdere fout door Milic in te brengen voor Ammi en Vicento naar de vleugel te zetten. En dat had direct resultaat. ADO Den Haag kreeg overwicht. De goed spelende Verhoek was een plaag voor de defensie en Milic was met een aantal doorgekopte ballen gevaarlijk. Het leverde grote kansen op. Buijs kopte op de kruising, Immers schoot net naast en van den Bergh had de grootste kans door volledig vrij hoog over te schieten.

Vlak voor het Haags kwartiertje gebeurde het dan toch. Uit een onoverzichtelijke situatie wist Buijs de bal in het doel te schieten: 1-2. ADO Den Haag zette verder aan en kreeg ook kansen op meer. De bal wilde er echter niet in. En naarmate de tijd begon te dringen, moesten er meer risico's genomen worden. In de 86e minuut profiteerde Heracles daarvan. Uit een vrije trap scoorde het de beslissende 1-3. In de blessuretijd viel vervolgens ook nog de 1-4.

ADO Den Haag zakt door het resultaat verder naar een nacompetitieplek en moet aankomende zondag naar AZ. Veel kansen op drie punten zal het ook daar niet hebben. Na de winterstop zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. En zal ook Atteveld wat verstandigere keuzes moeten maken. Vooralsnog pakken zijn tactische ingrepen namelijk behoorlijk beroerd uit.

ADO DEN HAAG HERACLES ALMELO  1-4(0-2)