volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 EXC 0 0 0 0 0
6 FEY 0 0 0 0 0
7 FOR 0 0 0 0 0
8 GRA 0 0 0 0 0
9 GRO 0 0 0 0 0
10 HEE 0 0 0 0 0
11 HER 0 0 0 0 0
12 NAC 0 0 0 0 0
13 PSV 0 0 0 0 0
14 UTR 0 0 0 0 0
15 VIT 0 0 0 0 0
16 VVV 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 19-11-2000 15:55:00

René Lievaart wil van contract afdoor René Dons


Naaldwijk - René Lievaart heeft gisteren bij ADO Den Haag-trainer Stanley Brard het verzoek ingediend om zijn nog een half jaar doorlopende contract zo spoedig mogelijk te ontbinden.

René Lievaart: ‘Ik kom alleen nog in het veld als we met 2-0 of 3-0 achter staan’. foto Evert-Jan Daniels De blonde centrumspits was maandagavond zeer teleurgesteld dat niet hij, maar Jasper van Dijk van Brard de voorkeur kreeg om de gepasseerde Erik Tammer te vervangen. Lievaart mocht tegen MVV de laatste twaalf minuten van de wedstrijd meedoen.
"Dat ben ik spuugzat", benadrukt Lievaart. "Ik kom bij ADO Den Haag alleen nog in het veld als we met 2-0 of 3-0 achter staan. Wat heb ik daar aan? De trainer ziet het niet in mij zitten. Ik heb tot nu toe pas één keer in de basis gestaan. Vorig seizoen onder Rob Meppelink kwam ik tot 27 wedstrijden. Toen heb ik eraan geproefd en dat ging aanvankelijk hartstikke goed. Ik wist dat de concurrentie door de komst van Leonardo en Tammer groter zou worden. Die strijd wilde ik ook aangaan, maar Stanley Brard geeft mij geen kans. Dan houdt het voor mij op. Ik ben 28 jaar en heb ook nog een eigen bedrijf en een gezin. Het was voor mij ook geen doen om met het eerste en op doordeweekse dagen ook nog eens met het tweede elftal mee te moeten. Dat vele reizen brak mij op en daarom ben ik tot het besluit gekomen dat ik mijn contract wil laten ontbinden". "Het is voor mij makkelijker dan voor een speler van 22 jaar die nog aan het begin van zijn loopbaan staat", vervolgt de eigenaar van een bloemkwekerij in Naaldwijk. "Ik ben pas vrij laat in het betaalde voetbal gekomen. Als je dan op je 28ste geen basisplaats hebt, dan schiet het niet op. Ik kom sportief gewoon niet aan mijn trekken. Ik ben niet iemand die daarover gaat zeuren, maar wel iemand die er ineens een punt achter zet. Dat heb ik vanmiddag gedaan en ik ga ervan uit dat ADO Den Haag mijn verzoek spoedig zal inwilligen".

Noorlander

René Lievaart is niet de eerste speler die zijn contract wil inleveren. Mark Noorlander deed vorige week hetzelfde verzoek. De van Sparta afkomstige verdediger wilde echter geen afstand doen van het salaris, dat hij de komende maanden nog van ADO Den Haag te goed heeft.
René Lievaart doet dat wel. "Ik zit niet op die centen van ADO Den Haag te wachten. Ik wil de komende twee weken nog meetrainen en de club dan vaarwel zeggen. ADO Den Haag hoeft mij geen geld mee te geven. Om die reden verwacht ik dat de club uiteindelijk wel akkoord met mijn voorstel zal gaan". "Voor mijzelf ben ik in het betaalde voetbal toch wel geslaagd. Ik kijk met plezier terug op het vorig seizoen en ik vind het al knap van mijzelf dat ik als amateur afkomstig van Naaldwijk toch een contract in het Zuiderpark heb verdiend".

Ook Lambooij is ontevreden

Den Haag - Verdediger Bas Lambooij is nog niet zo ver dat hij ook zijn contract inlevert, maar ook hij is ontevreden met zijn rol als reserve. "Natuurlijk. Ik heb vorig seizoen 31 wedstrijden als rechtsachter gespeeld, terwijl ik eigenlijk het liefst in het centrum van de verdediging speel. Op die plek speelde ik het jaar daarvoor nog 23 wedstrijden." "Dit seizoen speelde ik slechts vijf duels, tegen Volendam, Heracles, Eindhoven, Veendam en VVV. Geen van die duels verloren we. En ik speelde zelf heel aardig. Maar tot mijn verbazing werd ik zonder toelichting gewisseld", vervolgt de 23-jarige Lambooij. "Ik vroeg Brard om uitleg en kreeg toen iets te horen over korter dekken bij de middellijn. Het is heel moeilijk om op de bank te zitten. Ik heb mij tegen FC Zwolle en MVV zitten verbijten. Daar heb ik geen zin in. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar. Als Brard het niet in mij ziet zitten, moet er een oplossing komen. Ik ga er maar van uit dat ik binnenkort weer een kans krijg".

Brard: begrip voor Lievaart

Den Haag - ADO Den Haag-trainer Stanley Brard zal het verzoek van René Lievaart vandaag met algemeen directeur Robert Langenbach bespreken. Brard betreurt het verzoek van de speler om zijn contract te ontbinden. "Maar ik heb er begrip voor. Hij heeft het sportief niet naar zijn zin en heeft het druk met zijn bedrijf. Ik vind Lievaart wel degelijk een goede spits, maar ik kan hem geen garanties geven".

In het onderlinge gesprek heeft Brard nogmaals laten weten dat Lievaart niet de eerste spits op zijn lijstje is. "'Maar Lievaart is wel uiterst professioneel. Lievaart heeft een uitstekende instelling, waaraan vele spelers een voorbeeld kunnen nemen".