Datum plaatsing: 22-11-2009 16:20:00

Verslag & Foto's Willem II - ADO Den Haag: ADO Den Haag sprokkelt punt

ADO Den Haag heeft op basis van inzet en karakter een punt weten mee te nemen uit Tilburg. Na 90 spannende minuten eindigde de wedstrijd in 1-1.

ADO moest het deze wedstrijd, buiten de al overbekende ziekenboeg, zonder de geschorste Ricky van den Berg en Lex Immers stellen. Yuri Cornelisse stond deze keer daarom sinds lange tijd in de basis. Willem II moest het doen zonder keeper  Maikel Aerts, die afgelopen week op de training zijn enkelbanden scheurde.

Willem II had opdracht het eerste kwartier te 'stormen' en dat zorgde ervoor dat de eerste vijftien minuten van de wedstrijd het spel rommelig was. ADO Den Haag had moeite om op de helft van de tegenpartij te komen op een kopbal van Cornelisse na.  Atteveld liet daarom al snel Residihardjo warm lopen, die overigens deze wedstrijd niet werd ingezet.

Pas in de 21e minuut was de eerste echte kans voor aanvoerder Danny Buijs, het schot ging echter langs het doel van vervangend keeper Niki Mäenpää.
Een minuut later kreeg Milic de kans om met een kopbal de score te openen, maar Cornelisse stond net tussen hem en de doelman en blokkeerde ongelukkigerwijze de bal.

Even later had de thuisploeg een dot van een kans voor Demouge die klaarstond om een voorzet van Zijler in te schieten, maar Derijck schoot Ditewig te hulp en werkte de bal vlak voor de lijn knap weg.

Aan het eind van de eerste helft viel Boutahar geblesseerd neer. Zijn teamgenoot Zijler kon het niet verkroppen dat Den Haag hierna gewoon doorspeelde en kwam dreigend op Ahmed Ammi af. Ammi reageerde met een hoofdgebaar en scheidsrechter van Boekel beoordeelde dat als kopstoot en trok de rode kaart. Voor de zoveelste keer moest ADO Den Haag dus weer met een man minder een goed resultaat neer weten te zetten.
Atteveld reageerde op de situatie door Milic te wisselen voor Lorenzo Piqué om de verdediging niet te verzwakken en met de snelle Verhoek en Soltani op de counter te gokken. Uiteindelijk bleek dat eens goed uit te pakken.

In de tweede helft wist Willem II niet echt te profiteren van de man meer situatie. ADO Den Haag bleef zodoende vrij gemakkelijk overeind en kreeg ook kansen. In de 65e minuut kwam dan opeens onverwachts, na een voorzet van Verhoek die van links een bal knap voorgaf op de rechts inkomende Soltani:0-1. De Fransman kreeg deze weken forse kritiek omtrent zijn contractverlenging en nam zodoende op een heel prettige manier revanche.

ADO Den Haag mocht echter maar tien minuten  van de voorsprong genieten, want op slag van het Haags kwartiertje maakte Demouge de stand gelijk. Uit een totaal ongevaarlijke situatie liet Bosschaart zich tot aan de achterlijn terugdringen. Daarna gaf hij een slechte bal op Kum, waarop een Tilburger er met de bal vandoor ging. Die kon mooi afgeven op Demouge die wel raad wist met het buitenkansje: 1-1.
Na een spannende eindfase bleef deze stand op het scorebord staan.

Na 43 jaar tegen Willem II weet ADO nog steeds niet een uitwedstrijd bij Willem II in de competitie te winnen.
Maar trainer Atteveld vertelde op de persconferentie dat hij trots was op zijn spelers die een groot gedeelte van de wedstrijd met  tien man prima strijd hadden geleverd en alsnog een punt in de wacht hadden weten te slepen.

Statistieken

WILLEM II -  ADO DEN HAAG 1-1 (0-0)
0-1 Soltani (66)
1-1 Demouge (75)

Arbiter: Pol van Boekel

Toeschouwers: 12.000

Geel: Pereira,Zijler (willem II) L.Piqué (ado den haag)
Rood: Ammi (37)

WILLEM II:
Mäenpää,Bruma,v.d.Heijden,Schenkel (Veloso/46),Swinkels,Pereira (Waalkens/71),Boutahar,Kargbo,Zijler,Demouge,Grégoire (Sheotahul/72)

ADO DEN HAAG:
Ditewig,Ammi,Horváth, Derijck,Kum,Cornelisse,Buijs,Bosschaart,Verhoek (Vicento/77),Milic (L.Piqué/41),Soltani

Yuri Cornelisse mocht weer een keer in de basis beginnen.

Gelukkig voor ADO gaf  Van Boekel deze vrije trap net  buiten de 16 en niet er in.