Datum plaatsing: 18-10-2009 19:05:00

Verslag & Foto's NEC - ADO Den Haag

Na geruime tijd voor te hebben gestaan met 0-1 moest ADO Den Haag genoegen nemen met een gelijkspel in en tegen Nijmegen.

Op het opstellingenformulier vielen vanmiddag een paar zaken op: Ricky van den Bergh mocht, ten koste van Pascal Bosschaart,  sinds lange tijd weer in de basis beginnen en ook Charlton Vicento zou vanaf het begin van de wedstrijd meespelen vanwege een blessure van Wesley Verhoek.

Het gesprek van de dag bij NEC was uiteraard de gezondheid van assistent trainer Ron de Groot, die afgelopen maandag in de catacomben van het Goffert Stadion in elkaar zakte door een hartstilstand. Adequaat ingrijpen van Fysiotherapeut Han Tijshen zorde ervoor dat het leven van De Groot gered werd en naar wij vernamen zat Ron vanmiddag thuis alweer voor de buis zat om de wedstrijd te volgen.

Van de eerste helft van de wedstrijd zal hij niet vrolijk geworden zijn. Want ADO Den Haag zette vanaf het begin van de wedstrijd druk op de thuisploeg. Milic kopte de bal rechtstreeks in het net achter keeper Babos, die eigenlijk nog verwachtte dat Soltani nog van richting zou veranderen, maar dat was niet nodig, want de bal ging in één keer fraai de goal in waardoor ADO fraai op voorsprong kwam.

Bogdan Milic scoort de 0-1 voor AADO Den Haag
Bogdan Milic scoort de 0-1 voor ADO Den Haag

Na de  rust bracht de geschrokken trainer Lodeweges van NEC  wat aanpassingen in zijn team aan, waardoor NECt iets meer druk op de tegenstander kon zetten. Na een overtreding net buiten de zestien door El-Akchaoui op Vicento kreeg ADO Den Haag door scheidsrechter Van Egmond een vrije trap toegekend. Ricky van den Bergh nam hem en wist weer voor tot de zoveelste keer, tot grote ontzetting van Van den Berg zelf, op de lat te schieten, een hele kunst op zich maar daar schoot ADO Den Haag natuurijk niets mee op.
In de 69e minuut schoot NEC-speler John Goossens, nadat hij de bal vanaf zijn borst had aangenomen de bal fraai over de Haagse keeper Diteweg heen, en zo werd de stand gelijk.

In de 81e minuut kregen Danny Buijs en de ingevallen El-Kabir het met elkaar aan de stok en na wat duw en trekwerk over en weer besloot de scheidsrechter die de hele wedstrijd de kaarten op zak had gehouden, dat hij dit niet onbestraft kon laten en gaf beide spelers de gele kaart. Na nog wat doelkansen van beide teams waren alle partijen toch nog redelijk tevreden met een punt.

Aanstaande zaterdag om 18.45 uur speelt ADO Den Haag thuis tegen Sparta.

Statistieken:

NEC: Babos,Burgzorg,v.Eijden,Zomer,    El-Akchaoui,Kivuvu (El Kabir/64),   Radomski,Davids,Fejzullahu (Worm/46),
 Vleminckx,Goossens;

ADO DEN HAAG: Ditewig,Ammi,Horváth,   Drijck,Kum (L.Piqué/88), Buijs, v.d.Bergh,Immers,Vicento (Bosschaart/ 83),Milic,Soltani