Datum plaatsing: 20-09-2009 15:45:00

Foto's & Verslag: ADO nipt onderuit tegen FC Utrecht: 0-1

Het zit ADO Den Haag in thuiswedstrijden nog niet erg mee. Van de vier wedstrijden wist het alleen (verassend) van AZ te winnen. Ook de wedstrijd tegen FC Utrecht leverde 0 punten op.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met de teruggekeerde Bosschaart voor vd Bergh en Kai van Hese voor de geblesseerde Kum. Voor een aardig gevuld stadion probeerde ADO Den Haag direct het spel te maken. FC Utrecht liet het rustig over zich heen komen en kreeg vanuit de counter vervolgens al snel de eerste kansen.  Het eerste schot van Mertens wist Diteweg knap weg te stompen, op een bekeken schot van Mulenga had hij geen verweer, maar gelukkig schoot hij de bal op de bovenkant van de lat.

ADO Den Haag speelde toch echt niet slecht. Met name Immers en Verhoek  speelden een prima partij. ADO kreeg een grote kans op een doelpunt door goed doorzetten van Kai van Hese. Hese, die over het algemeen weer tekort kwam, wist de bal aan de achterlijn binnen te houden en panklaar op het hoofd van Soltani te leggen. Soltani wist echter geen raad met de kans en kopte net aan naast.

Zowel FC Utrecht als ADO Den Haag kregen vervolgens aardige kansen via Buijs en Milic, maar de grootste was voor ADO. Na een mooie combinatie door het midden, wist Immers de bal bij Buijs te krijgen en die schoot de bal hard op de lat.

Na rust kwam ADO met de beste instelling het veld op. Na nog geen drie minuten kreeg Buijs een enorme kopkans na goed doorzetten van Verhoek. Buijs kopte de bal echter snoeihard over het goal. Hierna werd het allemaal wat onnauwkeuriger. ADO verspilde zijn krachten op het stugge FC Utrecht. Uiteindelijk leidde Kai van Hese de beslissende tegentreffer in. Niet voor de eerste keer verspilde hij in een aanval de bal, FC Utrecht nam soepel over en tikte door het midden heen soepel langs de verdediging van ADO en met een bekeken pass wist Mertens de verder perfect spelende Diteweg te passeren: 0-1.

ADO Den Haag had er geen antwoord meer op. ADO was leeg en Atteveld probeerde in een wanhopige poging ADO alles of niets te laten spelen. Vd Bergh  kwam voor van Hese, Cornelisse en Ignacio voor Bosschaart en de moegestreden Verhoek. Van de Bergh en Cornelisse waren in de hun gegunde tijd nauwelijks op een behoorlijke bal te betrappen en het offensiefje leverde dus nauwelijks kansen op, behalve voor FC Utrecht. Tot vier keer toe mochten de Domstedelingen vrij aanleggen. Een maal zelfs wist de ploeg met 5 spelers tegen 2 het niet uit te spelen. Beter gezegd: iedere keer lag Diteweg in de baan van de bal.

In de allerlaatste minuut kreeg ADO nog een laatste kans, maar Milic kopte op de paal. Aan de zegereeks van ADO is even een einde gekomen. Volgende week speelt het tegen Ajax in de Arena.

ADO DEN HAAG - FC UTRECHT 0-1
0-1  Mertens (70)
Arbiter: jack van Hulten
Toeschouwers:  9.000

Geel: Derijck (ADO) Nijholt,Lensky (fcu)

ADO DEN HAAG: Ditewig,Ammi,Horváth, Derijck,v.Hese (v.d.Bergh/78),Buijs, Immers,Bosschaart (Cornelisse/84), Verhoek (Ignacio/84),Milic,Soltani

FC UTRECHT: Vorm,Keller (v.d.Maarel/ 67),Dickoh,Wuytens,Lensky (Nesu/64),Silberbauer,v.Dijk,Nijholt,Mertens, Mulenga,v.Wolfswinkel (Loval/90+3)

Omdat de electriciteit was uitgevallen werkten de toegangspoortjes niet en werden de supporters via 'noodingangen' op hun kaartje gecontroleerd

'Midden-Noord' was het duidelijk niet eens met beleid dat er geen supporters van Utrecht bij de wedstrijd aanwezig mochten zijn.

In plaats van de supporters van  Utrecht was het uitvak vandaag gevuld met Haagse supporters

In plaats van de supporters van  Utrecht was het uitvak vandaag gevuld met Haagse supporters

Een  mooi rond spandoek met het logo van ADO Den Haag sierde de Aad Mansveldtribune voor het begin van de wedstrijd

Een  mooi rond spandoek met het logo van ADO Den Haag sierde de Aad Mansveldtribune voor het begin van de wedstrijd

Naar aanleiding van de  samenwerking van ADO en het Medisch Centrum Haaglanden "Bewegen tegen Kanker' mocht een vrouwelijke supporter, die genezen is van de vaak zo slopende ziekte kanker, de aftrap verrichten.

Naar aanleiding van de  samenwerking van ADO en het Medisch Centrum Haaglanden "Bewegen tegen Kanker' mocht een vrouwelijke supporter, die genezen is van de vaak zo slopende ziekte kanker, de aftrap verrichten.

Utrecht doelman Vorm ziet de bal net naast zijn doel voorbij gaan

Den Haag leek met een vliegende keep te spelen

Ook deze bal ging maar net naast het Utrechtse doel

Utrechtspeler Mertens scoorde in de 70e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd