Datum plaatsing: 29-08-2009 00:30:00

Verslag & Foto's RKC Waalwijk - ADO Den Haag (0-2)

Trainer Raymond Atteveld zette deze wedstrijd vrijwel dezelfde opstelling neer als vorige week.

Op de bank waren er twee verschillen ten opzichte van vorige week:  Gino Coutinho zat weer als reservekeeper op de bank in plaats van René Stam en Barry Powels plaats op de bank werd ingenomen door Raily Ignacio.

Het via de play offs gepromoveerde RKC Waalwijk dat wordt gecoacht door Ruud Brood, de voormalige trainer van Heracles, is na vier wedstrijden nog altijd puntloos en staat onder druk om de eerste punten binnen te halen.

Het spel ging in het eerste half uur  van de redelijk gelijk op, maar aan beide kanten ontbrak het aan nauwkeurigheid. In de 21e minuut stond Immers na een mooi doorgeefballetje van Milic voor het doel van Jurgen Wevers, maar Wevers was hem te slim af. Trainer Raymond Atteveld liet Kai van Hese al in de 25e minuut warmlopen omdat Ammi had aangegeven dat hij zich niet helemaal fit. Maar dit bleek allemaal mee te vallen en Ammi speelde de hele wedstrijd uit.

In de 28e minuut veerde het Waalwijkse publiek in het stadion op omdat men dacht dat RKC scoorde, maar gelukkig voor de Hagenezen keurde scheidsrechter van Sichem de goal af omdat die vanuit buitenspelpositie was gemaakt.

Bogdan Milic juicht  na zijn doelpunt
Bogdan Milic viert zijn doelpunt

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het team van trainer Atteveld het spel meer en meer onder controle en dat uitte zich in een doelpunt van Bogdan Milic die op aangeven van Ahmed Ammi in de 36e minuut voor ADO Den Haag zijn tweede competitiedoelpunt scoorde. Hetgeen resulteerde in een ruststand van 0-1.

De tweede helft was pas 6 minuten oud toen Verhoek, na een voorzet van Danny Buijs, de score verdubbelde.

Na een uur speeltijd liep ADO tegen twee gele kaarten op. In de 58e minuut voor Verhoek in de 64e minuut  voor Kum. Er waren aan het eind van de wedstrijd nog genoeg mogelijkheden voor de derde tegentreffer. Maar die zat er niet meer in. Zo wist Karim Soltani een opgelegde kans om zeep te helpen. Kum gaf een mooie steekpass op de Fansman, maar deze schoot hem op de paal. Ook Immers kreeg een mooie kans om het derde tegendoelpunt te maken, maar hij schoot net naast. Zo bleef het dus 0-2 voor ADO Den Haag.

Feit is dat ADO Den Haag in twee achtereenvolgende uitwedstrijden zes punten heeft verdiend!

Statistieken:

Opstelling RKC: Wevers,Lifondja (Benson/59),Gudde,Luirink,D.Mulder,H.Mulder, Berger (Agustien/79),Metaj (Obodai/46), De Ceulaer,Vink,Boerrigter

Opstelling ADO Den Haag: Ditewig, Ammi, Derijck,  Horváth, Kum,Immers, Buijs, Bosschaart , (v.Hese/90+3), Verhoek (v.d.Bergh/80),  Milic (Vicento/83), Soltani

Scheidsrechter: dhr. van Sichem