Datum plaatsing: 15-08-2009 23:50:00

Gehavend ADO verdient meer tegen FC Twente

ADO Den Haag had ondanks de vele blessures en schorsingen recht op meer vanavond dan de uitslag doet vermoeden.

Raymond Atteveld moet het nog steeds doen zonder Robert Zwinkels,  Mitchell Piqué, Richard Knopper en Aleksander Rankovic. Daarnaast zaten Ricky van den Berg en Karim Soltani op de tribune vanwege hun schorsing die ze opgelegd hadden gekregen vanwege hun rode kaart vorige week in en tegen Venlo. De wedstrijd eindigde in 0-1 voor FC Twente.

Opvallend was dat  Pascal Bosschaart sinds lange tijd weer in de basis mocht spelen en Charlton Vicento zijn debuut maakte op het hoogste niveau.

Even leek de wedstrijd net zoals vorige week in en  tegen Venlo weer bepaald te worden door de scheidsrechter.
Gehavend ADO verdiende meer tegen FC Twente
Scheidsrechter Wegereef deelde al in de 4e minuut een gele kaart uit aan Christian Kum, vanwege een onbesuisde overtreding. Toen aanvoerder  Danny Buijs de scheids hierover aansprak kreeg hij ook meteen geel.  Er zouden nog 3 gele kaarten voor ADO Den Haag gedurende de wedstrijd worden getrokken. Tegenover slechts één gele kaart voor FC Twente

In de 26e minuut had FC Twente-speler Janssen trouwens recht op een rode kaart, hij vloog trainer Atteveld aan toen hij tegen zijn zin hem in de weg liep. Ook in deze situatie wist  de heer Wegereef niet de regels toe te passen. Zonder meteen Calimerogedrag te willen vertonen is het toch wel opvallend dat de KNVB niet onpartijdig lijkt te zijn als het om ADO Den Haag gaat.

Dan over de wedstrijd: Den Haag deed zeker niet onder tegen FC Twente, maar Den Haag ontbeert wat FC Twente wel heeft..een koele spits die je bijna de hele wedstrijd niet ziet, maar als het moment daar is de bal in het doel prikt.

Het was N'Kufo die in de 64e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. En nog wel zijn jubileumdoelpunt, de 104e treffer. Hij overtrof het clubrecord dat op naam van Jan Jeuring stond.

Toch hadden meerdere spelers van het Haagse team kans op de gelijknamer, met name Wesley Verhoek en Timothy Derijck. Vooral in de blessuretijd had Derijck, toen zelfs de in deze wedstrijd uitstekend keepende doelman Barry Diteweg mee in de aanval ging, een mooie kans op de 1-1, maar helaas ging de bal net over. In de laatste seconden scoorde  N'Kufo bijna zijn 105e treffer in dienst van Twente, door een bijna eigen doelpunt te maken Het was dat doelman Boschker er goed bij zat anders was N'Kufoj deze avond ook door het Haagse publiek toegejuicht.

Al met al viel de wedstrijd qua spel niet tegen, maar het eindresultaat wel. De kille cijfers tonen aan dat Den Haag nog maar 1 punt uit drie wedstrijden heeft en daarmee op de 16e positie op de ranglijst staat met onder zich de twee komende tegenstanders Vitesse en RKC. Wellicht dat daar hoop valt uit te putten.

statistieken:

Opstelling ADO Den Haag:  Ditewig, Ammi, Horváth, Derijck, Kum (77.Lorenzo Piqué, Buijs, Immers, Bosschaart (65.Milic), Verhoek (87. Cornelisse), Powel, Vicento

Opstelling FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (74. Tioté), Janssen, Stoch (70. Denneboom), N'' Kufo, Ruiz (89.Vujicevic)

Gele kaarten: Kum, Buijs, Immers, Derijck, Bosschaart (ADO Den Haag), Stam (FC Twente).