Datum plaatsing: 13-12-2003 16:00:00

Verslag en foto`s ADO Den - Haag Willem II

Den Haag verliest van zichzelf.
ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis met 0-1 verloren van Willem II.

WIllem II speler  Quinn wist in de 36e minuut Dorus de Vries te passeren. Daarna werd er vanaf de noord tribune vuurwerk op het veld gegooid waarop scheidsrechter Ronal van Hilst de wedstrijd stil legde. Na tien minutten ging de wedstrijd verder maar ADO Den Haag was niet in staat het doel te vinden maar wist wel 4 gele kaarten te scoren.

Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het Willem II van oud Den Haag-trainer Mark Wotte, wist ADO Den Haag niet in winst om te zetten. In een redelijk bespeelbaar Zuiderpark was het na 16 seconden al Willem II dat op de rand van het Haagse strafschopgebied een vrije trap mocht nemen van Scheidsrechter Ronald Van Hilst. Den Haag trainer Lex Schoenmaker had, als gevolg van schorsingen en blessures, een fantasie-elftal het veld in gestuurd. Zo mocht Arjan van der Laan zijn 350'ste wedstrijd in het betaalde voetbal de basis starten. ADO Den Haag maakt een onsamenhangende indruk. Den Haag speelde soms als een stelletje kippen zonder kop. Zo wist de overigens redelijk spelende Kofi Menza, in de 9de minuut een gele kaart te krijgen terwijl hij zich ver op de helft van de tegenstander bevond.

In de 10de minuut had Caluwé van Willem II minimaal geel moeten krijgen wegens een schwalbe maar scheidsrechter Van Hilst deed echter niets.
Ondertussen werd vanaf de Noordtribune regelmatig wat vuurwerk op het veld gegooid, één projectiel had kunnen leiden tot ernstige problemen als deze vlak naast de assistent-scheidrechter was ontploft. Van Hilst liet omroepen dat er geen vuurwerk meer op het veld gegooid mocht worden. Ondertussen was Den Haag zeer slordig aan het verdedigen en liep het middenveld ook niet. En doelpunt van Willem II werd in de 19e minuut afgekeurd wegens duwen. Willem II kreeg steeds meer kansen wat in de 34 minuut resulteerde in een doelpunt gemaakt door James Quinn. Direct daarop had Rick Platvoet, hersteld van zijn enkelblessure, een kans op aangeven van Romeo Castelen, maar Platvoet miste scherpte en miste jammerlijk. Omdat er nog steeds vuurwerk op het veld werd gegooid legde de leidsman de wedstrijd 10 minuten stil. Na de hervatting wist Van As een gele kaart te versieren. Castelen kreeg vlak voor rust een dot van een kans die op de lat in schoonheid stierf.

Na rust was Den Haag feller en gretiger maar de warrig leidende scheids wilde niet meewerken aan uitgespeelde kansen voor Den Haag. Regelmatig floot hij situaties af, terwijl hij de zelfde situaties voor Willem II door liet gaan. Maar ondanks dat, wist Den Haag ook absoluut niet om te gaan met de kansen die ze kregen. Zo wist Stroeve een 110% kans te missen, terwijl hij oog in oog stond met Willem II doelman Geert de Vlieger. Dit was illustratief voor de rest van de wedstrijd. Den Haag was zeer zeker sterker na de rust. Het inbrengen van Imro Nurse, één van de talentvolle spelers van het tweede elftal van Den Haag, bracht wat meer aanvullende impulsen en kansen, maar het ontbeerde Den Haag aan het afmaken en het samenspelen. Ook het feit dat Willem II-speler Romano Denneboom 2 domme gele kaarten kreeg en dus rood leidde niet tot een beter resultaat voor Den Haag. De eerste competitiehelft wordt afgesloten op een 17e plaats met maar twee winstpartijen, in tegenstelling met vorig jaar toen men al fier bovenaan stond rond deze tijd. Trainer Lex Schoenmaker zal tijdens de winterstop het nodige moeten doen om de club in de tweede seizoenshelft beter te laten spelen en te behouden voor de eredivisie. Het aantrekken van spelers op diverse posities zal hierbij onontbeerlijk zijn en men zal ook een keertje de afkorting van de naam A D O beter moeten uitvoeren en vooral de O, de o van oefening. Het trainingskamp in Turkije tijdens de winterstop zal hier hopelijk toe bijdragen.