volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 30 24 2 4 74
2 PSV 30 23 5 2 74
3 FEY 30 17 5 8 56
4 AZA 30 15 7 8 52
5 UTR 30 13 8 9 47
6 HER 30 14 3 13 45
7 VIT 30 11 11 8 44
8 WII 30 13 4 13 43
9 GRO 30 12 6 12 42
10 HEE 30 9 10 11 37
11 ADO 30 9 9 12 36
12 ZWO 30 10 5 15 35
13 VVV 30 9 7 14 34
14 FOR 30 8 7 15 31
15 EMM 30 8 7 15 31
16 GRA 30 7 5 18 26
17 EXC 30 7 5 18 26
18 NAC 30 5 6 19 21
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-06-2000 23:30:00

Brard opvolger Meppelink


Den Haag - De eerste divisieclub ADO Den Haag presenteert vandaag Stanley Brard als opvolger van de twee weken geleden opgestapte trainer Rob Meppelink.door René Dons

 Brard was de afgelopen vier jaar in dienst van Vitesse, waar hij verantwoordelijk was voor eerst de jeugd en later het tweede elftal. De nieuwe trainer van ADO Den Haag tekent voor één seizoen en krijgt ook de verantwoordelijkheden van een technisch directeur.

Stanley Brard is bij ADO Den Haag aanbevolen door Leo Beenhakker met wie in een eerder stadium werd gesproken over de functie van technisch directeur. De bij Feyenoord opgestapte oefenmeester zag na enige bedenktijd af van een functie bij ADO Den Haag. De voormalige bondscoach maakte ADO Den Haag attent op Stanley Brard, die in het seizoen '82/'83 samen met Johan Cruijff bij Feyenoord speelde. Dat elftal werd landskampioen.]Brard, de zwager van Wim Jansen, krijgt bij ADO Den Haag de vrijheid om de technische staf en het begeleidingsteam bij de eerste twee elftallen zelf in te vullen. De nieuwe trainer is niet onbekend in Den Haag, omdat hij er opgroeide. Zelf voetbalde hij bij LenS. In zijn middelbare schoolperiode stapte Brard over naar Feyenoord, waar hij naam maakte als het 'linkerbeen' van Johan Cruijff.AANBEVELING LEO BEENHAKKER 16-06-2000 12:23:00ADO Den Haag kiest voor Brard
door René Dons

Den Haag - Guus Hiddink, Wim Jansen en Leo Beenhakker, namen die sinds het bekend worden van het vertrek van trainer Rob Meppelink bij ADO Den Haag circuleerden. De opvolger is toch van een ander kaliber. Stanley Brard lijkt op het eerste gezicht bijna even jong en onervaren als Rob Meppelink. Ook hij maakt bij ADO Den Haag zijn debuut als hoofdtrainer.

De 41-jarige Brard heeft echter het voordeel dat hij is aanbevolen door Leo Beenhakker. Het liefst had ADO Den Haag Leo Beenhakker als technisch directeur aangetrokken. Maar toen de komst van Don Leo onhaalbaar bleek, lieten de beleidsbepalers wel hun oren naar de dit seizoen bij Feyenoord opgestapte trainer hangen. Leo Beenhakker ziet het zitten in Stanley Brard, die als voetballer bekend werd als het 'linkerbeen' van Johan Cruijff. In het kampioensjaar van Feyenoord ('83/'84) speelde hij als een soort hangende linksbuiten om het vuile werk voor Cruijff op te knappen. De maestro speelde zijn laatste jaar in het betaalde voetbal en niet zonder succes. Een jaar later maakte Stanley Brard een overstap naar RKC waar hij vervolgens uit beeld verdween. Enkele jaren geleden maakte de in Indonesië geboren, maar in Den Haag opgegroeide Brard zijn debuut als trainer bij de zaterdag eersteklasser Capelle. "Ik heb hem naar Vitesse gehaald in de volle overtuiging dat hij een goede trainer kon worden en dat heeft hij ook bewezen", erkent Leo Beenhakker. "In zijn periode zijn er spelers doorgebroken en heeft hij kampioenschappen behaald. Nu mag hij het een stapje hogerop proberen. Brard is nog een jonge trainer en het is zijn eerste zelfstandige klus. Maar vergeet niet dat Dick Advocaat en ik zo ook begonnen zijn. Advocaat startte bijvoorbeeld bij Haarlem en kwam daarna uiteindelijk bij PSV terecht. Nu werkt hij met veel succes bij Glasgow Rangers".

Breed

Volgens Beenhakker heeft Brard zich breed ontwikkeld. "Brard heeft twee sterke punten. Hij heeft verstand van voetbal en van mensen. Als voetballer heeft hij een buitengewone carrière beleefd. Hij heeft dus lange tijd bij Feyenoord gevoetbald. Hij heeft daar ook zijn opleiding genoten. Bovendien komt Brard uit het onderwijs en dat is ook een pré. Hij weet hoe hij met mensen moet omgaan en hoe hij de discipline in een groep moet handhaven". Oud-bondscoach Beenhakker ziet in Brard iemand van de nieuwe lichting trainers. "Robert Maaskant heeft afgelopen seizoen bij RBC de kans gekregen en die heeft het uitstekend gedaan. Ik denk dat Brard dit ook kan. Natuurlijk weet ik ook dat hij in het Zuiderpark op winnen en verliezen zal worden afgerekend. Maar naar mijn inschatting voldoet hij aan alle voorwaarden om te kunnen slagen in de voetballerij en bij ADO Den Haag, want hij komt ook uit die stad. Ik kan alleen maar positief zijn".

Barricade

Omdat Beenhakker niet is ingegaan op het aanbod van ADO Den Haag om technisch directeur te worden, zal Stanley Brard ook deze taken voor zijn rekening nemen. Beenhakker houdt wel een tweeslachtig gevoel over aan het afzeggen van ADO Den Haag. "Ik heb na enige bedenktijd nee gezegd, omdat ik al 35 jaar bij verschillende clubs op de barricade heb gestaan. Ik heb altijd 80 uur gewerkt. Dat heb ik met plezier gedaan en ik ambieer nog wel degelijk een technische functie in de voetballerij. Ook de plannen van ADO Den Haag spreken mij aan. Er staan enkele heel enthousiaste mensen aan het roer, maar ik heb geen zin om 's ochtends om half acht in de auto te moeten stappen en dan 's avonds om elf of zelfs twaalf uur pas weer thuis te komen. Ik word deze zomer 58 jaar. Dan gaan er ook andere dingen in het leven tellen. Dus, ik heb een streep gezet door de aanbieding van ADO Den Haag. Ik zal dit seizoen zeker een keer komen kijken".