Datum plaatsing: 22-07-2009 22:30:00

Ruime winst voor Valencia in oefenduel tegen ADO

De Spaanse club, uitkomend in de Spaanse Eredivision, won met 4-1 van ADO Den Haag

Na de oefenwedstrijdensessie op het terrein van HVV Laakkwartier wachtte Woendagavond een oefenwedstrijd in eigen huis, het Forepark, tegen de Spaanse eredivisionist Valencia.
Er waren maar liefst 8986 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen, waaronder de gebroeders Martin en Cock Jol.

Het Spaanse team, onder leiding van Unay Emeri, is nog maar een week in training en gunt de internationals nog wat langer rust. Die waren er vanavond dan ook niet bij.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het onlangs overleden erelid van ADO Den Haag, Jos Boer.

ADO Den Haag heeft nog steeds een volle ziekenboeg. Naast Zwinkels, Knopper, Ammi, Kum en Milic zijn nu ook Waterman en Coutinho geblesseerd. Christian van Wijngen - de van Strijen  voor het beloftenelftal gehaalde keeper - verdedigde daarom, net zoals de eerste oefenwedstrijden in de voorbereiding voordat het huurcontract met Waterman werd verlengd, nu ook het doel. En keeperstrainer en oudkeeper René Stam zat daarom bij gebrek aan fitte keepers als reservekeeper op de bank.

Aan het begin van de  eerste helft ging het spel redelijk gelijk op, maar in de 14e minuut kopte Nacho Gonzalez de 0-1 achter van Wijngen. Powel, Verhoek, Buijs en Van den Berg blonken uit door steeds goede doelkansen te creeëren, maar de gelijkmaker liet op zich wachten tot de 40e minuut. Toen wist Danny Buijs keeper Moya te verschalken.

Ondertussen speelden beide ploegen nog maar met 10 spelers, want in de 35e minuut waren Ricky van den Bergh en doelpuntenmaker Nacho Gonzalez door scheidsrechter Bossen van het veld gestuurd vanwege een opstootje tussen beide heren.

Na de rust, kwam het elftal van Atteveld ongewijzigd het veld in, terwijl de Spaanse coach zijn hele elftal had gewisseld.
Valencia kwam nu pas echt op dreef. Vier minuten na rust was het al raak. Het doelpunt werd gemaakt door David Navarro Pedros. In de 57e minuut bracht Alexis Ruano Delgado de 1-3 op het scorebord en nog geen minuut later was het de beurt aan David Jimenez Silva: 1-4.

Na 66 minuten speeltijd vond Atteveld het tijd worden om wat vers bloed in zijn elftal te brengen. Immers, Vicento, Cornelisssen en Resodihardjo kwamen in het veld voor Rankovic, Powel, Verhoek en Buijs. In de 80e minuut kwamen Ignacio en Schwiebbe in het veld voor Lorenzo Piqué en Soltani.

De wissels mochten echter niet baten, Alleen Vicento leek nog in staat om nog wat aan de score te veranderen, maar hij schoot net naast het doel.

Zaterdag speelt ADO Den Haag weer een oefenwedstrijd tegen een buitenlandse club, nl. het Bulgaarse Litech Lovech in eigen huis. De wedstrijd zal als afsluiting van de Familiedag worden gespeeld om 18.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag:
Van Wijngen, Lorenzo Piqué (80. Schwiebbe), Horváth, Rankovic (67. Immers), Van Hese; Buijs (67. Resodihardjo), Van den Bergh, Derijck, Verhoek (67. Cornelisse), Soltani (80. Ignacio)Powel (67. Vicento)

Opstelling Valencia (eerste helft):

Moya, Bruno Saltor Grau,  Hedwiges Maduro, Alexis Ruano Delgado, Thigo Carleto; Manuel Henrique Fernandes, Daniel Ocina, Ruben Baraja, Miku, Nacho Gonzalez, Vicente

Na de rust: Cesar, Miguel, Navarro, Dealbert, Mathieu; Joaquin, Michel (74. Albelda), Benega, Jordi Alba, Zigic

De geblesseerde Waterman bekeek de warming up vanuit de dugout.