volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 08-05-2000 21:30:00

SPONSOR OVERWEEGT OPZEGGEN CONTRACT


Den Haag - Er dreigt een financieel drama voor ADO Den Haag, nu Solidium overweegt zich al na één seizoen terug te trekken als hoofdsponsor van de voetbalclub.


 

Drama dreigt voor ADO
door René Dons

 

Het bedrijf, dat 450.000 gulden per jaar betaalt, heeft in het tweejarige contract een clausule dat er tussentijds opgezegd kan worden als de eerste divisieclub niet bij de eerste negen op de ranglijst eindigt. Die positie is door het 1-0 verlies zaterdag tegen Dordrecht'90 onbereikbaar geworden.de elfde plaats.
 Solidium-directeur Anton Greve bevestigt dat er morgenochtend een gesprek is met Govard Slooters, de algemeen directeur van ADO Den Haag. "Daarin zal meer duidelijkheid komen over het komende seizoen. Ik begrijp dat ADO Den Haag geen negende kan worden, waardoor wij het contract kunnen opzeggen. Of wij dat zullen doen, weet ik nog niet. Daarover moet ik met anderen binnen Solidium praten. Ik weet wel dat een belangrijk deel binnen het bedrijf er voorstander van is om de samenwerking aan het eind van dit seizoen te beëindigen".

Bezuinigen

Het opstappen van het Culemborgse ICT-bedrijf is voor ADO Den Haag een financieel drama. De club moet volgend seizoen al ruim anderhalf miljoen gulden bezuinigen op de begroting van 5,5 miljoen. Het is onwaarschijnlijk dat er een hoofdsponsor wordt gevonden die een half miljoen voor de plaats op het shirt wil neertellen.
Als Solidium toch doorgaat, zal het veel minder willen betalen dan dit seizoen, omdat de hoofdsponsor ontevreden is over de revenuen van de samenwerking.]"Zakelijk gezien is het beter om te stoppen", aldus Greve. "De baten wegen eenvoudigweg niet op tegen de kosten. In het begin van dit seizoen waren we redelijk positief. ADO Den Haag kreeg toen ruim aandacht, maar naarmate de prestaties minder werden kwam de club en dus onze naam minder op televisie. Bovendien waren wij een aantal malen minder gelukkig met de acties van mensen die zich ADO Den Haag-supporters noemen. Dat is zeker niet bevorderlijk voor ons imago".

Progressie

De hoofdsponsor vindt dat ADO Den Haag niet de progressie boekt, die hij met zijn bedrijven wel behaalt. Greve nam ADO Den Haag al eerder onder vuur. Evenals trainer Rob Meppelink, van wie Greve vond dat hij speler Dennis Iliohan te lang opstelde terwijl die weinig presteerde.
 Solidium dreigt nu gebruik te maken van een clausule, waardoor het tweejarige sponsorcontract opgezegd kan worden omdat ADO Den Haag dit seizoen niet bij de eerste negen op de ranglijst eindigt.
"We hadden vorig jaar ambitieuze plannen", aldus Greve. "ADO Den Haag moest naar de eredivisie en wij naar de eredivisie van de ICT-branche. In de afgelopen maanden hebben wij drie bedrijven overgenomen. Wij zijn enorm gegroeid en behoren nu tot de grootste onafhankelijke bedrijven in de ICT-branche. ADO Den Haag heeft de ambitieuze plannen niet kunnen waarmaken. De ploeg staat nu zelfs een plaats lager dan het vorig seizoen (toen tiende, red.) is geëindigd".

Bonus

Als Solidium toch doorgaat dan zal het sponsorbedrag waarschijnlijk omlaag moeten. "ADO Den Haag kon dit seizoen een bonus (50.000 gulden, red.) verdienen als het kampioenschap of de nacompetitie behaald zou worden.
Misschien moeten we nog meer naar het systeem van loon naar prestatie. Een lager basisbedrag en hoe hoger ADO Den Haag eindigt des te hoger de bonus wordt die wij betalen. Zo gek is dat niet. Het is in onze branche zelfs heel gebruikelijk. Maar dit is nog lang niet aan de orde. Eerst moet ik inventariseren of wij wel willen doorgaan".
Algemeen directeur Govard Slooters van ADO Den Haag is kort in zijn reactie. "Ik heb dinsdagochtend een gesprek met Anton Greve. Volgens mij is het een gewoon periodiek onderhoud, waarin we ook over volgend seizoen zullen praten".