support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 23 17 2 4 53
2 AZA 23 16 2 5 50
3 FEY 23 13 7 3 46
4 PSV 24 13 6 5 45
5 WII 24 12 5 7 41
6 UTR 23 11 5 7 38
7 VIT 24 11 5 8 38
8 GRO 24 10 5 9 35
9 HER 24 9 5 10 32
10 HEE 24 7 9 8 30
11 SPA 24 8 6 10 30
12 EMM 24 8 5 11 29
13 TWE 24 7 6 11 27
14 VVV 24 8 3 13 27
15 FOR 24 6 6 12 24
16 ZWO 24 6 4 14 22
17 ADO 24 4 6 14 18
18 RKC 24 3 3 18 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-03-2000 19:15:00

Max de Jong verbijsterd door ontslag


Met het nodige optimisme begon Max de Jong aan de contractbesprekingen met de leiding van ADO Den Haag. De doelman rekende op een verbeterd contract.
Tot zijn verbijstering kreeg hij echter een ontslagbrief voorgeschoteld.


 

Max de Jong: 'Ik ben de afgelopen twee jaar de meest constante speler bij deze club geweest'.

Max de Jong maakt een dag later nog een aangeslagen indruk. De anders zo vrolijke doelman van ADO Den Haag is zeer teleurgesteld in de leiding van de voetbalclub. De 31-jarige keeper had zich juist zo verheugd op een gesprek afgelopen dinsdag met algemeen directeur Govard Slooters. De Jong rekende op een sterk verbeterd contract, maar in plaats van een nieuwe aanbieding kreeg hij een ontslagbrief. "Ik stond perplex", aldus de nog steeds verbaasde Max de Jong. "Een paar dagen daarvoor had ik een uitstekend gesprek met Govard Slooters gehad. Mijn trainer Rob Meppelink had in een eerder stadium al laten weten met mij door te willen. Ik ben volgens zijn zeggen 'zijn nummer één'. Ik zou een nieuwe overeenkomst aangeboden krijgen, want ADO Den Haag zag ook een toekomst voor mij na mijn actieve loopbaan. Dan zou ik mij trainerswerkzaamheden voor jeugdige keepers uitbreiden".

Verbijstering

"Ik dacht dinsdag voor het gesprek met Slooters en Meppelink: nu krijg ik een mooi contract, ik ga nu eindelijk geld verdienen. Maar tot mijn verbijstering kreeg ik te horen dat er geen plaats meer is voor mij. ADO Den Haag gaat vanwege bezuinigingen door met slechts twee keepers en dat zijn Patrick de Groot en Leon Tuijt. Onbegrijpelijk. Ik ben de afgelopen twee jaar de meest constante speler bij deze club geweest. Ik stond vorig seizoen op de ranglijst voor de beste speler van de eerste divisie zelfs op een plaats bij de eerste twintig. Ik ben bij ADO Den Haag één van de meest ervaren jongens, ik loop mij uit de naad voor die club en nu gebeurt mij dit". "In de eerste bespreking had Slooters een voorbehoud gemaakt", vervolgt de 31-jarige speler. "Hij zei dat het voorstel om mij een nieuw contract aan te bieden nog wel goedgekeurd moest worden door de raad van commissarissen. En daar is het dus misgegaan, want ik heb begrepen dat het voorstel van tafel is geveegd. Er moet bezuinigd worden. Maar wie bepaalt dan de selectie? Die vraag heb ik ook aan Meppelink gesteld. Die zei: 'onder meer ik'. Maar Meppelink heeft helemaal niets te vertellen, want John van Ringelenstein bepaalt in de raad van commissarissen welke spelers er mogen blijven en welke niet".

Dupe

Max de Jong wijt zijn ontslag aan een eerder genomen beslissing. "ADO Den Haag heeft vorig jaar de vergissing gemaakt om derde keeper Leon Tuijt voor vier jaar vast te leggen. Nu kunnen ze geen drie doelverdedigers meer betalen en daar ben ik de dupe van. Patrick de Groot is pas 21 jaar. Die jongen is er straks inderdaad klaar voor om mij op te volgen. Die verdient een nieuw contract. Maar wie moet er volgend seizoen onder de lat staan? Ik heb net na de winterstop twee wedstrijden gemist door een meniscusoperatie. Daarna stond ik er direct weer in, omdat De Groot er nog niet aan toe was. Met alle respect voor de jongen overigens, want die komt er wel". "Maar er was toch niets mooier geweest dan dat hij het over één jaar of twee jaar van mij had overgenomen. Dan had ik een stapje teruggedaan, was tweede keeper geworden en had Patrick verder kunnen begeleiden. Nu zit ADO Den Haag volgend seizoen met twee onervaren keerpers. Dat is lekker als je de stap naar de top van de eerste divisie of zelfs naar de eredivisie wilt maken".

Plezier

Max de Jong heeft nog niet nagedacht over zijn verdere toekomst. "Nee, ik had erop gerekend dat ik bij ADO Den Haag een volwaardig contract zou tekenen. De voorgaande keren was ik nog reserve-doelman. Dus, je begrijpt dat ik nooit het zout in de pap heb verdiend. Ik heb de voetballerij altijd met mijn schoonmaakbedrijf gecombineerd. Dus ik heb het nooit slecht gehad. Bij ADO Den Haag kreeg ik wat minder geld, maar had ik wel veel meer plezier". "Er is inmiddels vage belangstelling van een andere club voor mij, maar normaal gesproken zou ik voor twintig- of dertigduizend gulden meer nooit zijn vertrokken. Nu moet ik wel en daar baal ik van. Ik heb Rob Meppelink wel gezegd dat ik dit seizoen nog alle wedstrijden wil spelen. Verhaaltjes over voorbereiden op het nieuwe seizoen pik ik niet