support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 23 17 2 4 53
2 AZA 23 16 2 5 50
3 FEY 23 13 7 3 46
4 PSV 24 13 6 5 45
5 WII 24 12 5 7 41
6 UTR 23 11 5 7 38
7 VIT 24 11 5 8 38
8 GRO 24 10 5 9 35
9 HER 24 9 5 10 32
10 HEE 24 7 9 8 30
11 SPA 24 8 6 10 30
12 EMM 24 8 5 11 29
13 TWE 24 7 6 11 27
14 VVV 24 8 3 13 27
15 FOR 24 6 6 12 24
16 ZWO 24 6 4 14 22
17 ADO 24 4 6 14 18
18 RKC 24 3 3 18 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 05-04-2000 18:20:00

Aad Kila dient ontslag in bij ADO Den Haag


Aad Kila heeft gisteren bij ADO Den Haag ontslag genomen. De loyale assistent-trainer maakt dit seizoen wel af, maar heeft het verzoek om zijn contract te verlengen naast zich neergelegd.


 De oud-betaald voetballer, van onder meer FC Den Haag en FC Twente, kan zich niet vinden in het saneringsplan van ADO Den Haag, waarin volgend seizoen maar plaats is voor twee trainers bij de A-selectie. "Ik heb mijn ontslag bij algemeen directeur Govard Slooters ingediend", bevestigt de 46-jarige Aad Kila. "Ook hoofdtrainer Rob Meppelink en Piet de Zoete, die in de raad van commissarissen belast is met technische zaken, heb ik op de hoogte gebracht. De club moet door een gebrek aan geld terug naar twee trainers voor de A-selectie. Rob en ik doen het na het vertrek van André Wetzel, enkele weken geleden, nu samen. Dat lukt tijdelijk, maar structureel kom je in de problemen".
"Bovendien kan ik het fysiek niet aan. Ik ben dit seizoen twee keer aan mijn knie geopereerd. Ik heb mij de tijd niet eens gegund om te revalideren, omdat het niet kon. Maar ik houd last van mijn knie. De andere begint nu ook al, omdat ik mij heb geforceerd".


De raad van commissarissen buigt zich deze weken over het saneringsplan voor volgend seizoen, waarmee voorkomen moet worden dat de club over enkele maanden weer in liquiditeitsproblemen komt. Over twee weken vallen de beslissingen waar er binnen de club kan worden gesneden. Zeker is dat hoofdtrainer Rob Meppelink in het nieuwe seizoen nog maar één assistent naast zich heeft. "Dat is te weinig", benadrukt Kila, die dit seizoen vol enthousiasme aan zijn trainersloopbaan bij ADO Den Haag begon. "Maandag moesten wij naar Veendam, maar het tweede elftal moest 's middags trainen. Hoe kan ik dat nou combineren? Veendam is niet naast de deur, dan zit je toch totaal zeven uur in de bus. Een dag later mocht ik weer met het tweede elftal naar Cambuur in Leeuwarden. Daarnaast proberen we nog zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken".
"De trainingen van het eerste elftal doet Rob voornamelijk alleen, omdat ik het tweede dan onder mijn hoede heb. Dat is geen ideale situatie. Ik hoop dat er aan het einde van het seizoen financieel toch nog iets gebeurt, waardoor de club wel een derde trainer kan aantrekken. Want ik zou graag blijven, maar Piet de Zoete zegt dat er geen geld is voor die man. Wat dat betreft is Piet een goudeerlijke vent. Ik reken er ook niet meer op dat de club deze beslissing zal terugdraaien".

Kampioenschap


Aad Kila stapt aan einde van het seizoen zonder enige rancune op bij ADO Den Haag. "Ik vond het heerlijk om weer bij deze club te kunnen werken. Ik heb hard gewerkt, ik heb ervan genoten en ik heb ontzettend veel geleerd en maak met het tweede elftal nog steeds kans op het kampioenschap. Ik wil hier volgend seizoen gewoon naar de wedstrijden komen kijken. Ik bewonder voorzitter John van Ringelenstein, Piet de Zoete en Govard Slooters. Die mensen hebben het niet gemakkelijk bij deze club en zij maken veel uren. Ik ben wel geschrokken van de haat en nijd binnen de hele organisatie".
"Als er bij de opleiding wordt gelachen als het eerste elftal weer heeft verloren, dan zit er structureel iets verkeerd", vervolgt Kila. "Het hoort niet zo te zijn dat de trainer van de A-jeugd, Bob Kootwijk, achter onze rug om naar voorzitter John van Ringelenstein stapt om zich te beklagen over de samenwerking. Terwijl je juist met hem geen werkafspraken kan maken over het afstaan van A-junioren. Ik heb mij gestoord aan de tussentijdse overgang van André Wetzel, die zijn vriendje Mark Wotte naar FC Den Bosch volgde. Zij maken van de voetballerij een jungle".
"Ik vind dat je op een eerlijke manier met elkaar moet omgaan. Ik ben gewend om het te zeggen als ik ergens problemen mee heb. Dat heb ik aan het begin van het seizoen gedaan, toen ik vanwege mijn knie samen met Frans de Kat (hoofd opleidingen) het tweede elftal moest doen".
"Iedereen in de voetballerij maakt fouten. Ook ik, ook Rob Meppelink, maar je moet daar met elkaar over kunnen praten. Ik kan goed op schieten met Rob Meppelink, ik ben hem als een vriendje gaan beschouwen. Die jongen heeft dit seizoen veel voor zijn kiezen gekregen. Dat is ongelooflijk, maar ik heb hem wél altijd gesteund".


Geld


Meppelink heeft volgens Aad Kila vol ongeloof gereageerd op zijn besluit om aan het einde van het seizoen te stoppen. ''Rob hoopt dat ik nog doorga, maar in het nemen van beslissingen ben ik resoluut. Wat ik volgend seizoen ga doen? Dat weet ik niet".
"Hiervoor heb ik twaalf jaar met succes in de horeca gewerkt, terwijl ik daarvoor nog geen ei kon bakken. Ik heb twee handen aan mijn lijf en daarmee kan ik altijd mijn geld verdienen".