Datum plaatsing: 11-07-2009 16:50:00

ADO Den Haag wint oefenwedstrijd tegen Telstar

In de vierde oefenwedstrijd op het terrein van Laakkwartier deed ADO Den Haag goede zaken door met 2-0 te winnen van het team uit Velsen.

In de selectie van Raymond Atteveld ontbraken Zwinkels, Knopper en Ammi nog wegens langdurige blessures en Kum, Buijs en Milic bleven vanwege lichte blessures aan de kant. Vorig jaar was de uitslag van de oefenwedstrijd tegen Telstar nog gelijkspel (1-1).

Na het trainingskamp van de Haagse spelers afgelopen week in Garderen werd er deze keer wel op winst gerekend door het publiek.

In de tweede minuut van de wedstrijd die onderleiding stond van Scheidsrechter Jan Wegreef, leek ADO Den Haag op voorsprong te komen door een fraaie doelkans van Charlton Vicento op een pass van Raily Ignacio, maar de bal belandde net niet naast het doel. Ruim een kwartier later was het weer Vicento die de aandacht trok van het publiek, hij gaf een fraaie voorzet aan Cornelisse, maar de bal belandde op de paal.

Na een half uur spelen werd  Csaba Horvath wegens een lichte blessure gewisseld (uit voorzorg zei Atteveld later)voor Timothy Derijck. Verder werden aan het eind van de eerste helft nog Ignacio voor Powel en Schwiebbe voor Rankovic gewisseld.

Na een matige eerste helft die met 0-0 werd afgesloten, kwam de tweede helft Christian van Wijngen voor Boy Waterman in het doel. Terwijl Atteveld zeven wissels had klaar staan om het veld te betreden bracht Powel In de 62e minuut ADO Den Haag op voorsprong. Powel leek nu echt warm te draaien, in de 71e minuut legde hij de bal  mooi neer voor Verhoek, maar die miste het doel. Door een doelpunt van weer Powel kwam de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Van der Ree in kopduel met zijn tegenstander

Horvath werd, met een lichte blessure, naar de kant gehaald

Raymond dolde in de rust nog wat met Van Hese

Opstelling ADO Den Haag:

Waterman (46. Wijngen)  Horvath (29. Derijck) v.d. Ree, Schwiebbe (42. Rankovic), Gielisse, Resodihardjo, Koksal, Ignacio, (37. Powel) Vicento, Cornelisse, vd. Bergh

In de 62e minuut werden Resodihardjo, Cornelisse, v.d. Bergh, Vicento, Koksal, v.d. Ree en Gielisse gewisseld door: v. Hese, Soltani, Immers, Bosschaart, Lorenzo Piqué, Vehoek en de Geer.

scheidsrechter: Jan Wegereef