Datum plaatsing: 23-05-2009 06:25:00

ADO speelt gelijk tegen landskampioen van Suriname

Tijdens haar trip door Suriname speelde ADO Den Haag vrijdagavond in het stadion dat vernoemd is naar Andre Kamperveen, de eerste Surinaamse voetballer die ooit  in Nederland op het hoogste niveau heeft gespeeld, een oefenwedstrijd tegen de kersverse landskampioen van Suriname Walking Boys Companie.

In de broeierige hitte wist Barry Powel zijn hoofd koel te houden door na 3 minuten uit een vrije trap ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong te zetten. Hoewel het een oefenwedstrijd was, bleek uit de opstellingen dat trainer Raymond Atteveld de wedstrijd serieus nam. Zo stond voor het eerst sinds 22 maart de van zijn blessure herstelde Robert Zwinkels weer onder de lat en startte Den Haag met onder andere Buijs, Derijck, Powel, Immer, Soltani, Verhoek  en Kum in de basis.

In de tweede helft werden er diverse spelers gewisseld in het Haagse elftal, zo kwamen direct na de rust Couthino, Hulst en Cornelisse het veld in voor respectievelijk; Zwinkels, Soltani en Verhoek. De Geer en Resodihardjo mochten gedurende de tweede helft het veld in komen voor Bosschaart en Immers.

Tot de rust wisten de gasten de voorsprong nog te verdedigen maar na de rust ging het een stuk minder. Het verschil tussen het Nederlandse en Surinaamse klimaat werd gedurende de wedstrijd duidelijk. Daar waar de Haagse spelers noodgedwongen een tandje terug moesten schakelen, speelden de spelers van WBC de hele wedstrijd op hetzelfde tempo. Dit resulteerde in de 60e minuut tot de verdiende gelijkmaker.

Daarmee kwam de eindstand van deze oefenwedstrijd op 1-1.

Zondag speelt ADO Den Haag nog een wedstrijd in Suriname, het nationale elftal van Suriname is dan de tegenstander.