Datum plaatsing: 30-10-2004 23:35:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag verliest nipt in Groningen

ADO Den Haag heeft het goede begin van de week niet door weten te zetten. In een vreemde wedstrijd verloor ADO Den Haag met 4-3 van FC Groningen.

ADO Den Haag startte uitstekend. Alhoewel FC Groningen de eerste (grote) kans kreeg was het wachten op een treffer van haagse zijde. Het positiespel zat goed in elkaar en werd goed gecombineerd. Geert den Ouden kon na een mooie voorzet vervolgens beheerst 0-1 inkoppen in de 15e minuut.

Daarna ging eigenlijk alles mis. FC Groningen zette een tandje bij en door een oplettendheid kon FC Groningen snel gelijk komen. En nog was er niets aan de hand. Van der Gun kon tot twee maal toe de hagenezen op voorsprong zetten, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Ook FC Groningen had een aantal grote kansen, maar de vorm van Dorus de Vries is duidelijk weer aan het groeien. Aan het eind van de eerste helft ging het dan toch mis: Seedorf stond niet buitenspel en kon knap de 2-1 inschieten.

Na de rust kreeg ADO Den Haag onterecht een penalty tegen en kon Dorus de Vries met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Niet voor het eerst dit seizoen benadeelde de scheidsrechter dus de haagse formatie. Na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld. De haagse verdediging werd overlopen en het lag aan de Groningers dat het niet verder uitliep dan 4-1. In de slotminuten werd het dan toch nog spannend. Zowel van der Gun als Polak scoorden schitterend en Den Haag kreeg nog bijna een kans om gelijk te komen.

Dat de scheidsrechter voor 5 wissels, een rode kaart en een penalty maar twee minuten extra tijd bijrekende, was aan groningse zijde een oplichting. Beide ploegen hadden aan het eind van de wedstrijd een katterig gevoel: ADO omdat zij weer (net niet en mede met dank aan de scheidsrechter) geen punten haalden en Groningen omdat zij de wedstrijd niet definitief om hadden gezet in een klinkende overwinning.

Stadion: Oosterpark Stadion
Toeschouwers: 12173