Datum plaatsing: 26-01-2005 23:15:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag op karakter langs FC Twente

ADO Den Haag heeft zijn tweede thuiswedstrijd tegen FC Twente dit seizoen op karakter weten te winnen. FC Twente probeerde 'op zijn duits' de overwinning binnen te halen, maar bleek uiteindelijk niet bestand tegen de Haagse Bluf.

Na 120 minuten was de stand nog steeds 1-1 en zorgde Stroeve voor de bevrijdende winnende treffer. FC Twente neeemt vroeg afscheid van de KNVB Beker en ADO Den Haag kan blijven hopen op een succesje in het Jubileum Jaar.

Het Zuiderpark was matig bezet voor deze 'return of NKufo'. Voor zo'n 4000 toeschouwers vocht ADO Den Haag vanaf het begin voor de overwinning. Zo'n 500 daarvan kwamen uit Enschede: hun kaarten waren al weken uitverkocht. Toch wisten de Tukkers maar weinig lawaai te maken. FC Twente was namelijk niet voor spektakel naar Den Haag gekomen.

FC Twente had goed naar de wedstrijd tegen FC Groningen gekeken en gokte op dezelfde strategie:
ADO Den Haag het spel laten maken en zelf vanuit een gesloten verdediging wachten op de counterkansen, die vanzelf zouden komen. Het leek dan ook een kopie van afgelopen zondag: ADO Den Haag creeerde kansen, maar de uitstekende keeper van Twente wist zijn doel schoon te houden. En uiteraard was het dan ook direct raak bij de eerste de beste kans van FC Twente: vanuit een corner werd er weer slecht opgelet en met wat mazzel wist FC Twente beheerst de 0-1 te scoren.

FC Twente ging daarop nog verder achteruit en gokte dat ADO Den Haag het spel niet zou kunnen maken tegen de 11 verdedigers van FC Twente.
Lang bleek dat ook het geval. Het tempo ging omlaag, het publiek ging morren en het leek erop dat de wedstrijd al snel gespeeld zou zijn. Weer werd er twijfelachtig een doelpunt van haagse zijde afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
Totdat Geert den Ouden, die verder weinig goeds deed, de bal plotseling aan de rand van de 16 meter bij van der Gun wist te krijgen. Met een knappe draai en mooi schot schoot de Hagenees ADO op een verdiend, maar toch wat onverwacht gelijkspel.

ADO Den Haag zette daarna aan. Den Ouden kreeg nog twee grote kansen en opvallend was de rol van Verhoek, die na 45 minuten voor de tegenvallende Jamie Smith het veld in kwam. De jonge speler liep op elke bal en zette een aantal goede voorzetten neer.Ook nam hij alle corners en hij deed dat zeer verdienstelijk. Het lijkt een kwestie van tijd eer deze talentvolle speler definitief gaat doorbreken.

In de verlengingen gebeurde verder weinig meer. De grootste kansen waren voor FC Twente. NKufo raakte geen bal, maar kon toch in de laatste seconden van de eerste verlenging vrij uithalen.
Gelukkig voor Den Haag schoot hij de bal ruim over.

FC Twente miste in de penaltyreeks namelijk twee keer en Roy Stroeve bleef bij de laatste penalty koel en schoot de 5-4 in.
Zodoende hoefde Gil Swerts zich niet rot te voelen, want hij wist de enige van de vijf haagse penalties te missen.
Voor de derde keer op rij wist ADO Den Haag dus een verlenging van een bekerwedstrijd te winnen. Na De Treffers en RKC in het seizoen 2002-2003 was FC Twente de volgende. En dus galmde het 'Schade Deutschland, Twente hoort erbij' nog eens luid door het Zuiderpark en maakt iedereen in Den Haag zich op voor de loting van morgen!

Zuiderpak Stadion
Toeschouwers: ongeveer 4.000
Scheidsrechter: Jack van Hulten
Eindstand: 1-1(5-4)
ADO Den Haag wint na strafschoppen na twee keer 15 minuten verlengen.

Het was niet echt druk in het Zuiderpark, maar MiddenNoord zat lekker vol.

De Twente-aanhang had ook maar eens een vlag meegenomen...

Ze hadden ook nog N'Kufomaskertjes naar binnen weten te smokkelen

Grujic was zoals gewoonlijk weer één van de betere spelers

Na 20 minuten weet FC Twente-speler Touma één van de weinige kansen goed te benutten..0-1

Ook zij waren er weer bij!

Jamie Smith bleef in de rust in de kleedkamer achter en Wesley Verhoek valt voor hem in

Eindelijk gaat de bal in het goede doel, en dus 1-1!

Elia en Rijaard lopen zich warm

Na de verlenging is het nog steeds 1-1 en dus moet er een winnaar uit de strafschoppenserie komen