Datum plaatsing: 05-02-2005 23:10:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag moeizaam langs FC Den Bosch

ADO Den Haag speelde zaterdagavond in het speciale jubileum tenue de competitie wedstrijd thuis tegen FC Den Bosch

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een meters hoog en ruim 100 meter lang ongelofelijk mooi spandoek voor de Noordtribune getoond met daarop enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren geschilderd. Er was veel tijd in dit spandoek gestoken en dat was er ook aan af te zien. Vorige week zondag had het team van trainer Adelaar nog veel lef getoond door in de uitwedstrijd punten van de regerend landskampioen af te snoepen. Tegen de 'mede'degradatiekandidaat FC Den Bosch moest Den Haag gewoon punten pakken, echter de geschiedenis heeft geleerd dat Den Haag tegen de 'zwakkere broeders punten laat liggen en tegen de grote jongens punten pakt.

Ook de wedstrijd tegen Den Bosch was geen hoogstaand voetbal. Beide partijen leden veel balverlies en passes gingen overal naar toe, behalve naar een medestander. Het eerste doelpunt kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een door Wesley Verhoek via een been van de tegenstander achtergespeelde bal leverde een corner op in de 41e minuut. De corner die daarop genomen mocht worden werd door Ferrie Bodde knap achter doelman Van Strien gekopt. Dit was dan ook gelijk het hoogtepunt van de eerste helft.

De tweede helft vertoonden beide teams hetzelfde niveau voetbal als de eerste helft, waarvan niemand warm of koud kon worden. Een aantal warrige beslissingen van scheidsrechter Luinge leidde tot hoon van het thuispubliek.

Tot de 67e minuut was er weinig verheffends te vertellen. Totdat in de 68e minuut de nieuwe aanwinst Edson mocht invallen voor de hardwerkende jongeling Wesley Verhoek. Binnen een minuut wist Edson het Haagse publiek voor hem te winnen door bij zijn ALLEREERSTE balcontact de 2-0 te scoren. Voetballend ging het Den Haag toen iets beter en ook Den Bosch kwam best wel een keer in de richting van Dorus de Vries, maar kon geen doelgerichte kansen afmaken. Hetgeen tot gevolg had dat na 90 minuten de Bosschenaren zonder punten en bijna zeker in de degradatieproblemen komend terug naar 'Oeteldonk' konden.

Statistieken:

ADO Den Haag FC Den Bosch 2-0

Toeschouwers: 6489
Gele Kaarten Saeijs (ADO Den Haag)
v.d. Laak (FC Den Bosch)

Opstellingen
ADO DEN HAAG: De Vries,Swerts,Saeijs, Grujic,El Akchaoui,Stroeve (Polak/82), Bodde,v.d.Leegte,Smith,Den Ouden, Verhoek (Edson/68)

FC DEN BOSCH: v.Strien,Verhaegh,Volmer, Olfers,Snoyl,Biyadat,v.d.Ouweland (Mourad/62),v.d.Laak,Cas,Janssen,Schulp (Powel/80)

Het door de supporters gemaakte gigantische spandoek

Want de club is honderd jaar geworden!

Mede door twee spelers die men in den haag nog lang zal herinneren

Hum!?!? Waar kennen we die kreet van :-)

Ook op Zuid was men creatief geweest

Zij hadden wat anders aan hun hoofd dan het carnaval,
en maakten daarom de reis naar het Zuiderpark om hun club te steunen

Het is moeilijk te zien maar Ferrie Bodde kopt de 1-0 in

JP Saeijs doet aan vangbal ...Maar gelukkig had Luinge al afgefloten voor buitenspel

Als Smith één stapje verder was geweest dan had het een penalty moeten zijn. Nu was het slechts een vrije trap op de rand van de 16 meter.

Edson is net ingevallen en raakt de bal voor de allereerste keer aan!!!! En maakt de 2-0