Datum plaatsing: 13-02-2005 23:10:00

Verslag en foto`s NEC en ADO Den Haag in evenwicht

De wedstrijd van zondagmiddag was er één tussen twee ploegen die elkaar qua plaatsing op de ranglijst elkaar niet veel ontlopen. NEC stond 14e met 19 punten uit 20 wedstrijden, ADO stond 15e met evenveel punten uit een gelijk aantal wedstrijden.

Na de winst vorige week tegen Den Bosch hadden velen wederom hun hoop gevestigd op Edson. De van Tottenham gehuurde spits was echter geblesseerd en kon daarom niet spelen. Adelaar begon daarom met zijn vertrouwde basiselftal waarmee hij de afgelopen weken zo succesvol is geweest.

De eerste minuten van de eerste helft ging Den Haag fel in de aanval. De Nijmegenaren daarentegen lieten de spreekwoordelijke kaas niet van hun brood eten en hadden de van de week aangetrokken Bart Van den Eede als bliksemafleider in de spits gezet met als enig doel: scoren. De boomlange Belg kreeg ook regelmatig ballen aangespeeld, maar wist er niet eentje achter Dorus de Vries te krijgen. Dit was mede de oorzaak van het solide verdedigen van Spira Grujic. Toch kwamen de Nijmegenaren na 20 minuten op voorsprong door een fraaie lob van de pool Niedzielan. Deze was aan Jan Paul Saeijs ontglipt, omdat hij net als zovelen regelmatig op het glibberige veld uitgegleden was. Op dat moment had Adelaar al Stroeve langs de kant gestuurd om zich warm te lopen.

De tweede helft kwam Stroeve dan ook in het veld voor El Akchaoui. Er werden wat positiewisselingen doorgevoerd waardoor Polak linksachter ging spelen en Stroeve op het middenveld. Het team ging duidelijk aanvallender spelen, hetgeen leidde tot een aantal noodzakelijke reddingen door Dennis Gentenaar. In de 66e minuut wist Roy Stroeve een vrije trap van Ferrie Bodde fraai achterwaarts in te koppen. De bal raakte nog wel de borst van Bart van der Eede aan, maar de bal ging vlekkeloos in het net. Beide partijen trachtten toch nog de volledige winst binnen te halen, maar er leek gewoon niet meer dan gelijkspel in te zitten. De eindstand 1-1 was een juiste afspiegeling van de veldverhoudingen en de positie van beide clubs op de ranglijst.