Datum plaatsing: 27-02-2005 23:00:00

Ook FC Utrecht buigt voor Haagse dadendrang

ADO Den Haag heeft de degradatiezone door de 1-0 overwinning op FC Utrecht verder achter zich gelaten. In een slechte wedstrijd was ADO Den Haag -en met name Edson- de gelukkige. Hij was attent toen de Utrechtse keeper voor de tweede keer een bal los liet: 1-0.

ADO Den Haag begon de wedstrijd niet al te best: binnen tien minuten wisten alle verdedigers van Den Haag een blunder te maken. Eerst bracht Saeijs zijn ploeg in de problemen, later deed 'Zoef Zoef' het nog eens dunnetjes over. De door Johan Derksen als 'hele matige' keeper getypeerde Dorus de Vries hield ADO in de wedstrijd. De reflexen van de Vries hebben de club na de winterstop al zeker een aantal punten opgeleverd. ADO Den Haag hervond zich na een kwartiertje spelen en wist een paar aardige kansen te creeeren. Het leek echter lang 'net niet' te worden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd FC Utrecht sterker. ADO Den Haag liet FC Utrecht komen, maar ook zij konden het spel niet maken. De ruststand van 0-0 was dan ook terecht.

In de tweede helft probeerde FC Utrecht meer druk te zetten door Jean Paul de Jong in te zetten. Toch lukte dit maar moeizaam doordat het middenveld van ADO -en vooral Tommie van der Leegte- sterker was. Aanvallend bakte ADO er echter ook weinig van, dus er was veel balverlies van beide kanten. Edson viel na 60 minuten in voor Stroeve en dat bleek uiteindelijk een gouden greep. Juist toen iedereen met de 0-0 genoegen leek te nemen, brak Edson de wedstrijd open. De onzekere keeper van FC Utrecht werd uiteindelijk afgestraft toen hij voor de tweede keer een houdbare bal losliet. Edson stond het dichtste bij en joeg de bal tegen de touwen en bezorgde daarmee ADO Den Haag drie punten.

Opvallende spelers waren de beide backs van ADO: zowel Swerts als El Akchaoui speelden een goede partij. Bodde en van der Leegte waren op het middenveld de bepalende spelers. Sjaak Polak blijft toch een tikje tegenvallen. Het is duidelijk dat hij graag wil, maar de druk van het 'moeten' slagen lijkt te groot te zijn.

Door de overwinning van ADO Den Haag en de nederlaag van Willem II tegen AZ stijgt ADO naar de dertiende plaats. Een prima prestatie van het elftal. Al vijf weken is de ploeg ongeslagen en het zou mooi zijn als het haagse publiek dit aanstaande woensdag beloont met een vol en sfeervol Zuiderpark tegen Ajax.

ADO Den Haag FC Utrecht 1-0

Doelpunten
Edson (KPV) 86' 1-0 Opstelling ADO Den Haag Dorus de Vries Gill Swerts (BEL) Spira Grujic (SEM) Jan Paul Saeijs Youssef El Akchaoui Ferrie Bodde Tom van der Leegte (C) Roy Stroeve 65' Sjaak Polak Geert den Ouden Cedric van der Gun